U Užicu produžen raspust zbog gripa

Autor: Republika

Vesti

22.02.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisao je odluku o prekidu obrazovno– vaspitnog rada osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Užica u trajanju od pet dana, odnosno od 25. februara do 1. marta ove godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Većnik i predsednik Saveta za zdravlje grada Užica Vidoje Drndarević saopštio je da je ovaj savet preporučio gradonačelniku da donese takvu odluku na osnovu zaključka kolegijuma Opšte bolnice u Užicu.

- U zaključku Opšte bolnice se navodi da s obzirom da je povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama i simptomima sličnom gripu koji se ambulantno i hospitalno leče u užičkoj bolnici, boravkom dece i odraslih u školskom kolektivu ne može se očekivati smanjenje broja obelelih. Sazvali smo hitnu sednicu Saveta za zdravlje i gradonačelnik je u skladu sa svojim ovlašćenjima doneo odluku. Odluka je prosleđena Školskoj upravi grada Užica, koji su je dalje prosledili Ministarstvu prosvete da ih obavesti – rekao je Drndarević.

On je još rekao da je u toku dana Školskoj upravi u Užice od ministarstva stiglo obaveštenje u kome je navedeno da epidemija gripa na teritoriji Srbije jenjava i da se preporučuje nastavak školske godine.

- Međutim, mi ne možemo da nastavimo školsku godinu, jer se broj obolelih iz dana u dan povećava. Ambulantno se zbrine najmanje 20 pacijenata, a na infektivnom odeljenju više nema mesta, već se oboleli pacijenti smeštaju na grudno i druga odeljenja. Među hospitalizovanim pacijentima ima i dece – rekao je Drnadarević i apelovao da roditelji dece koja idu u vrtić ukoliko primete neke simptome gripa da ih ne šalju u vrtić i da se obavezno jave lekarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading