(VIDEO) Muzika gruva, rođake igraju pored sanduka: Marijinu urnebesnu sahranu su mnogi osudili, a evo šta porodica kaže na to!

Autor:

Vesti

21.02.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon objavljivanja snimka sahrane iz Sombora koji je izazvao burne reakcije, oglasila se porodica pokojne Marije Rafaj - Kate (74), koja je na večni počinak ispraćena uz pesmu i veselje.

RepublikaFoto: twitter.com/@DaZivimSan
Rođake na stolicama igraju pored tela mrtva Marije

Elvira Balog Tibor, njena rođaka, objasnila je  zbog čega je Katina sahrana izgledala tako, kao i da li su svi članovi porodice uspeli da istraju u njenoj želji da budu veseli i da ne tuguju.

- Kata je godinu dana bila bolesna, imala je problema sa srcem i plućima. Živela je sama, jedan sin joj je bio u Nemačkoj a ima još jednog. Kao što se na snimku vidi, muškarac koji stoji na ulazu u prostoriju, njen je sin, ali on se ne veseli. Jednostavno nije mogao da učestvuje u takvoj organizaciji sahrane. On je bio slomljen - kaže Elvira.

Kako je rekla, pokojnica je bila veseljak po prirodi, a pre smrti je insistirala da njenu sahranu proprate trubači, muzika i vesela igra. Nije želela da je iko žali.

- Govorila je najbližima "nemoj da ste plakali na sahrani, ima da me ispratite uz pesmu, kao da idem na neko srećno mesto". Toliko je društvena osoba bila, prava dama, nosila je samo markiranu odeću i bila je krajnje šaljiva - prisetila se Elvira kako je tetka zahtevala da se ponašaju.

 

 

Po poreklu, Kata je bila mađarska Romkinja, živela je u Novom Sadu i bila pravi borac, a onda ju je bolest slomila i bacila u postelju. Njene vedrine najbolji je svedok način koji je izabrala za večni ispraćaj.

Elvira se složila da takva sahrana nije običaj za sve Rome, već je verovatno karakteristično za određeno podneblje iz kog su bili Katini preci.

Različiti komentari nizali su se ispod ovog snimka, ali kako kaže Elvira, različitih izraza lica i pogleda bilo je i na samoj sahrani.

- Ima različitih ljudi i ne treba nikog osuđivati. Njena je želja bila to i mi smo joj ispunili - rekla je za kraj razgovora Katina rođaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading