(FOTO) Evo zašto su heroji MUP-a dobili ordene: Goloruk skočio na napadača i izboden 9 puta...

Autor: Republika

Vesti

15.02.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas zaslužne pojedinice i institucije, među kojima su i dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Miloš Milošević i Nemanja Radosavljević

Srebrne medalje za hrabrost "Miloš Obilić" uručene su policijskom službeniku Policijske uprave Niš Milošu Miloševiću i pripadniku Vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini Nemanji Radosavljeviću.

Miloš Milošević, policijski službenik iz Niša, rizikovao je svoj život da bi spasio građane jer je goloruk skočio na naoružanog napadača prilikom intervencije u Nišu. Tom prilikom dobio je devet prostrelnih rana u obe noge, ali je njegov hrabri, herojski podvig spasao mnoge živote koji su očevici ovog tragičnog događaja.

Nemanja Radosavljević, vatrogasac-spasilac vozač iz Jagodine, pored isticanja u obavljanju redovnih zadataka posebno se istakao u dve intervencije. U najtežim trenucima dao je sve od sebe prilikom spasavanja i zbrinjavanja povređenih lica, kao i u izvlačenju nastradalih, ali i u saniranju mesta prilikom udesa na autoputu koji se dogodio prošle godine kod Jagodine.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjh poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima MUP-a na medaljama kojima su odlikovani i istakao da je Ministartvo ponosno na njih.

Stefanović je ovom prilikom čestitao i svim građanim Srbije Dan državnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading