Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun: U RUBINU OREZANI VINOGRADI I ZALIVENI ČOKOTI

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

14.02.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slava, Sv. Trifun, obeležen je u vinariji "Rubin", koja sa najvećim površinama vinograda u Srbiji, zauzima čak 12 hiljada hektara pod vinogradom.

Foto: Promo foto

Veliki dan za vinogradare, obeležen je na 19 lokacija, od Preševa do Ćuprije, gde se, uz prisustvo sveštenika simbolično orezivala loza, a vinom zalivani čokoti.

Ovo je, tvrde upućeni, tradicionalno obeležavanje slave vinogradara, a u čast još bolje i rodne godine, u koju se ušlo sa značajnim planovima za rast i razvoj.

Foto: Promo foto

- Godina za nama je bila veoma uspešna - rekla je Danijela Jovanović, direktor "Rubina". - Ostvaren je rekordan prinos, iz sopstvenih vinograda i otkupa obezbedili smo blizu 12 miliona kilograma grožđa, nastupali na najvećim vinskim sajmovima u svetu, dobili priznanja na prestižnim takmičenjima…

Prema njenim rečima,  na tržište je lansirano mnogo novih proizvoda - Vinjak cola, Amante vina… Proizvodi ove vinarije našli su se I u najudaljenijim zemljama, najprodavanija pica umnogome su unapređena -dizajnom I kvalitetom, a investirano je I u postrojenje za filtraciju alkohola i kombajn za berbu grožđa.

Foto: Promo foto

- Prednost vinarije "Rubin" je što sirovine neophodne za proizvodnju vina dobija iz sopstvenih vinograda - objašnjava sagovornica. - Vina su veoma kvalitetna, podležu svim proverama i kontrolama Ministarstva poljoprivrede. A, dva nova premium vina, poptuno su osvojila tržište i poznavaoce ovog napitka. Nastala su pažljivim odabirom sorti grožđa iz sopstvenih vinograda: Amante Aurora i Amante Carmen. Amante Aurora je vino dobijeno kupažom sorti Chardonnay i Sauvignon blanc, zlatno - žute boje, intenzivnog mirisa sa raskošnim obiljem aroma zrelog voća. Amante Carmen je dobijeno pažljivom kupažom stare srpske autohtone sorte Prokupac i francuskih sorti Marselan i Merlot odnegovanih na našem teroaru, intenzivne rubin crvene boje, sa jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima od srpskog hrasta.

Najprodavanije vino, Rose, sa novom etiketom i novom bocom sa navojnim zatvaranjem ove godine stiže na police unapređenog kvaliteta, a jasno je da novi izgled već privlači mlađe generacije i to ne samo u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading