Roditelji sa 6 dece bez posla, ne dobijaju ni socijalnu pomoć, ni dodatak, a MALIŠANI SVAKI DAN GLADNI!

Autor: novosti.rs

Vesti

14.02.2019

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevenčani supružnici Stevan Milijanović (37) i Kristina Kojović (26) iz Kragujevca su pre četiri meseca ostali bez posla, a šestoro dece podižu kao podstanari, bez dečjeg dodatka i socijalne pomoći.

RepublikaFoto: pixabay.com
Šestoro dece iz Kragujevca se bori za opstanak/Foto: Ilustracija

Čak i bez činjenice da Kristina i dvoje mališana boluju od teških bolesti, ova porodica je odavno stekla uslov za ostvarivanje brojnijih prinadležnosti države, ali - zbog administrativnih problema - nadležni njihov problem ne mogu da "prepoznaju"...

Stevan je kao bravar radio u jednoj poznatoj kragujevačkoj firmi, a Marina je povremeno bila angažovana "kod privatnika". Najstarijoj Milici je 12 godina, Marija je već napunila deset, a Marina je dve godine mlađa. Garderobu od tri starije sestre nasleđuje petogodišnja Katarina koja već "čuva" trogodišnjeg Ognjena i, kako kaže, zasmejava osmomesečnu Aleksandru.

- Život nam posebno otežava to što mi poslednji poslodavac još duguje više plata - kaže Stevan Milijanović. - Obratio sam se nadležnoj inspekciji, ali odluku treba sačekati, a deca traže da jedu... 

POMOĆ

Za pomoć ovoj nesvakidašnjoj kragujevačkoj porodici je u Vojvođanskoj banci otvoren račun na ime Stevana Milijanovića broj 3550003200688443010.

Pored svih tih problema, pravo na pomoć ne možemo da ostvarimo jer nismo venčani, gazde nam već godinama ne dozvoljavaju da se prijavimo na podstanarskoj adresi, a bez toga ne možemo da dobijemo dečji dodatak. O problemima pri lečenju zbog ovakvog nedefinisanog statusa nemam snage ni da govorim...

A, deca sva vesela i lepa. Ne vide muku. Razdragani - kako Kristina kaže, kao u obdaništu - ipak traže hranu. I slatkiše. Neophodan im je i školski pribor, a ponestaje i najosnovnije...

- Dosad nismo bili upoznati sa ovim problemom, ali ćemo u skladu sa mogućnostima učiniti sve da pomognemo ovoj porodici - najavila je član kragujevačkog Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku dr Gordana Damnjanović kojoj su upravo "Večernje novosti" skrenule pažnju na muku Stevana, Kristine i njihovih mališana.

NAJAVLJENA REAKCIJA

Prema nezvaničnim saznanjima, Uprava za socijalnu politiku kragujevačke lokalne samouprave već je intervenisala kod nadležnih u Centru za socijalni rad, pa će pomenuta porodica dobiti hitnu finansijsku pomoć. Obećano je, takođe, i da će Klinički centar u gradu na Lepenici za Kristinu i dvoje bolesne dece u najskorije vreme obezbediti snimanje magnetnom rezonancom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading