PU "PATULJAK" U DOBANOVCIMA NEMA GREJANJE: Deca se šest dana smrzavaju u vrtiću!

Autor: J. JOKANOVIĆ - D. SIMIĆ

Vesti

14.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališani koji idu u vrtić "Patuljak" u Dobanovcima već šest dana se smrzavaju jer u obdaništu zbog kvara na kotlarnici nema grejanja. I dok je uprava ćutala o ovome, roditelji su za to saznali od vaspitača. Da stvar bude gora, prema njihovim rečima, radi se o ozbiljnom kvaru, koji neće biti rešen do kraja ove grejne sezone.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vrtić "Patuljak"

- Ovo je nečuveno da deca po ovom vremenu sede u hladnim sobama. Ja svoje dete moram da ostavim jer nemam taj luksuz da ne odem na posao, a nemam nikoga drugog ko bi mogao da ga pričuva - požalio se jedan otac koga smo zatekli ispred vrtića.

Dodatnu brigu roditelji imaju i zbog virusa gripa koji hara Srbijom, a ovakva situacija samo dodatno širi paniku jer pogoduje lakšem razbolevanju mališana.

RODITELJI: Ovo je nečuveno da deca sede u hladnim sobama, a nemamo taj luksuz da ne odemo na posao i decu sami čuvamo

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kvar u kotlarnici je uzrok

KVAR NA KOTLARNICI

Reporteri Srpskog telegrafa i sami su se uverili da u ustanovi zaista nema grejanja, ali su deca i dalje u vrtiću. Uprava ove predškolske ustanove nije reagovala sve dok se roditelji dece juče nisu požalili i uputili pismo sa zahtevom da se ovaj problem što pre reši.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Obaveštenje na ulaznim vratima vrtića

Kako su nam odgovorili iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, na koji su nas uputili u Predškolskoj ustanovi Surčin, u čijoj je nadležnosti i vrtić "Patuljak", za danas je zakazan Savet roditelja.

UPRAVA VRTIĆA: Na Savetu roditelja biće odlučeno da li će vrtić nastaviti da se greje alternativno ili će se deca premestiti u drugi vrtić

- U vrtiću "Patuljak" u Dobanovcima je došlo do kvara na kotlarnici za grejanje, zbog čega se objekat greje klimama i uljanim radijatorima. Na Savetu roditelja biće odlučeno da li će vrtić nastaviti da se greje alternativno dok traje popravka, bez premeštanja dece, ili će se deca za to vreme premestiti u drugi vrtić - poručuju u sekretarijatu i dodaju da je popravka kotlarnice u toku.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vrtić "Patuljak"

Predškolska ustanova ćuti

U dobanovačkom vrtiću "Patuljak" do zaključenja ovog broja novinarima Srpskog telegrafa na telefon se niko nije javio. Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa direktorkom Predškolske ustanove Surčin, kojoj pripada vrtić u Dobanovcima. Najpre nam je rečeno da će se direktorka javiti, ali su potom promenili ploču i rekli da se obratimo Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

IZMEŠTANJE DECE

Međutim, to, ističu roditelji, nije rešenje problema, već početak.

- Ukoliko rešenje adekvatnog zagrevanja nije moguće izvršiti u kratkom roku, pretpostavljamo da će doći do izmeštanja dece ili određenog broja njih u druge objekte ustanove. Interesuje nas kako bi ovo moglo da se sprovede, a da ne dovede do drugih ozbiljnih problema, kao što su dodatni troškovi. Tu su i problemi sa prevozom i organizacijom vremena zaposlenih roditelja pri dovođenju i odvođenju dece iz vrtića - navode u pismu ogorčeni roditelji.

Oni dodaju da nije mali broj roditelja koji imaju više dece u grupama različitog uzrasta, te se može dogoditi da se deca odvoje u različite objekte i mesta, što predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Iskren

14.02.2019 11:52

Na vlasti u selu su nestrucni ljudi po partiskoj liniji...Sve propada,nema sale za fizicko,decije igraliste je rastureno,dom zdravlja u rasulu...samo gledaju kako da nameste izbore i obezbede sigurne glasove!