SVAKA ČAST! Zojina mama dobitnica priznanja Evropske organizacije za retke bolesti "Eurordis"!

Autor: Republika

Vesti

12.02.2019

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Mirosavljević, predsednica Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece "ŽIVOT", majka i inicijator "Zojinog zakona" i članica tima dr Zorice Crnogorac, je dobitnica priznanja "Black Pearl Award" u kategoriji za štampane medije (Written Media Award) za kreiranje specijalizovanog časopisa za retke bolesti "Reč za život". Nagradu dodeljuje Evropska organizacija za retke bolesti "Eurordis".

RepublikaFoto: Promo foto
Bojana Mirosavljević sa ćerkom Zojom

Bojani će to značajno priznanje biti uručeno 12. februara 2019. godine na svečanoj dodeli u Briselu. 

Kroz udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece Život, koje je osnovala, ona i njen tim skoncentrisani su na što bolje sprovođenje Zojinog zakona, ali i na formiranje Baze retkih bolesti. 

RepublikaFoto: Promo foto

Zahvaljujući ovoj hrabroj majci bolesna deca u Srbiji na vreme dobijaju dijagnozu, a samim tim i pravovremeno lečenje. Za samo četiri godine od kada je usvojen Zojin zakon, spasio je 1.846 života.

RepublikaFoto: Promo foto

Bojana Mirosavljević od nedavno jedan od embriologa u timu naše čuvene dr Zorice Crnogorac. Tu će se posvetiti preimplantacionoj genetskoj dijagnostici u želji da porodice poput njene, koje imaju člana sa nekom genetskom bolešću, dobiju zdravo potomstvo. S velikim ponosom ona najavljuje i završetak dokumentarnog filma i knjige "Zoja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading