Evo kako se postaje mali ustaša: Hrvati poludeli do beskraja!

Autor: Jutarnji.hr, Republika

Vesti

06.02.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski osmaci posećivaće Pakrac, Knin, Vukovar, ali i Spomen-područje Jasenovac, kako bi ih u školi učili "vrednostima Domovinskog rata". Prevedeno na jezik pravde i istorijskih činjenica, mali Hrvati učiće da je očuvanje ustaške tradicije osnov bivstvovanja njihove nacije, pošto je poznato kakva su zlodela njihvi preci činili tokom čitavog prošlog veka i u pomenutim mestima, da bi danas, uz pomoć SAD i Evropske unije, te zločine minimizovali, a neke čak i pripisivali Srbima.

RepublikaFoto: Tanjug
Spomen-područje Jasenovac

Ali, dok su Srbi svoje stvarne zločince procesuirali, Hrvati na to ne samo što nisu spremni, nego ih i veličaju, pa će uz preporuku nadležnog ministarstva čak to ubaciti i u nastavne programe za osnovce.

Računa se da će oko 43.000 učenika osmih razreda tokom ove školske godine posetiti Vukovar u sklopu programa obaveznih poseta tom gradu, ali su prema najavi hrvatskog Ministarstva  znanosti i obrazovanja dobile novu preporuku - da posete i Spomen-područje Jasenovac, mesto najvećeg ustaškog logora u Drugom svetskom ratu.

- Ministarstvo će u skladu s novim kurikulumom građanskog prava preporučiti školama posetu Jasenovcu, tako da škole, ako se odluče za tu aktivnost, mogu to na vreme da uvrste u svoje školske kurikulume - rečeno je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Prema statistikama, Spomen-područje Jasenovac dosad nije bilo često mesto školskih poseta. Iako je Obrazovni centar u Jasenovcu zamišljen kao mesto gde se mladi suočavaju sa posledicama poricanja ljudskog dostojanstva, mržnje i ksenofobije, a njihove muzejske radionice nude novi pristup u obrazovanju o holokaustu, genocidu i stradanju antifašista u Drugom svetskom ratu, mali broj učenika organizivano je posećivao Jasenovac. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading