Ako nas ovo ne ubije, živećemo večno! Za vikend plus 17, a onda sledi nezapamćeno ZLO!

Autor:

Vesti

02.02.2019

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što će nas tokom vikenda ugrejati prolećnih 17 stepeni, već u ponedeljak sledi preokret i pad temperature za čak 10 stepeni.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto ilustracija

Kako je saopštio Republički hidrometeoroloski zavod, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara, a pored magle u nižim predelima, samo ponegde se očekuje i slaba, kratkotrajna kiša.

- Očekuju nas temperature i do 17 stepeni, ali i umeren do pojačan jugozapadni vetar. U Banatu jačina vetra može dostići i do 100 kilometara na čas - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Foto: Srpski telegraf
Prognoza za naredne dane

Od ponedeljka nas očekuje svežije vreme, sa temperaturama do osam stepeni. Moguća je i slaba kiša, a od srede ponovo sneg, uglavnom u višim predelima, kažu u RHMZ.

- U utorak još hladnije vreme, a slično vreme zadržaće se i u sredu - ističe Đorđe Đurić.

U sredu, u večernjim časovima, susnežica i sneg mogu se očekivati i u nižim predelima.

I nivo reka u porastu

Republički hidrometeoroloski zavod izdao je upozorenje od 2. do 5. februara na porast vodostaja na Drini, Limu, Jadru, Kolubari, Zapadnoj i Južnoj Moravi uz mogućnost dostizanja upozoravajućih nivoa. Na celom toku Save do 8. februara vodostaji će biti u većem porastu, ali ispod granice redovne odbrane od poplava.

Dalje od drveća

Tokom nevremena koja su praćena olujnim vetrom, najčešće dolazi do obaranja drveća, pa meteorolozi upozoravaju da treba delovati preventivno, odnosno informisati se na vreme o prognozi, skloniti se sa oluje i ne stajati ispod drveća.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Horor od januara meseca

Podsećamo, krajem januara vetar u Banatu prevrnuo je šleper, a jedan kamion sleteo je s puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading