PROLEĆNI VIKEND, PA OPET SNEG: Od sledeće nedelje pad temperature za čak 10 stepeni

Autor: Republika

Vesti

01.02.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neubičajeno toplo vreme za ovo doba godine očekuje nas tokom predstojećih dana vikenda, i baš kada su se građani ponadali da će temperature od 17 stepeni najaviti kraj zime, stiže novo upozorenje! Već u ponedeljak sledi preokret i neverovatan pad temperature za čak 10 stepeni.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- U subotu, 2. februara, tokom većeg dela dana biće umereno i potpuno oblačno, vetrovito, sa otopljenjem, koje će inicirati naglo topljenje snega - najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Dodaju i da se intenzivno topljenje snežnog pokrivača nastavlja u nedelju, kada se u pojedinim delovima države - na severu i zapadu, i pored temperatura do 16 stepeni, može očekivati mestimično oblačno vreme, sa povremenom kišom. U večernjim časovima vetar će biti u slabljenju, navode iz RHMZ-a.

A već u ponedeljak, susrećemo se sa novim temperaturnim šokom, kada će temperatura vazduha sa 16 stepeni pasti na svega 6 do 8 stepeni.

- Od ponedeljka nas očekuje svežije vreme, sa temperaturama između 6 i 8 stepeni. Hladnije vreme će ispratiti kiša, a na planinama su moguće i snežne padavine - rekli su iz RHMZ-a.

Umereno, pretežno oblačno vreme u danima vikenda, najavio je i meteorolog Đorđe Đurić, ističući da će i pored temperatura visokih za ovo doba godine, vetar uticati na subjektivni osećaj.

 Očekuju nas temperature od 10 do 17 stepeni, ali i umeren do pojačan jugozapadni vetar. U Banatu jačina vetra može dostići i do 100 kilometara na čas - rekao je Đurić za "Blic".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading