Ukida se zabrana zapošljavanja u javnom sektoru

Autor: Politika, Republika

Vesti

31.01.2019

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja se primenjuje već šestu godinu, najverovatnije će biti ukinuta krajem ove godine, piše "Politika".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako navodi list, pozivajući se na nezvanična saznanja, planirano je da se od 2020. godine primenjuje novi mehanizam zapošljavanja u celom javnom sektoru, prema takozvanim kadrovskim planovima.

To znači da vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje neće više davati zeleno svetlo za popunjavanje svakog pojedinačnog radnog mesta, već će samo odobravati plan zapošljavanja u određenom državnom organu.

Služba koja ima potrebu za popunjavanjem određenog broja radnih mesta, navodi "Politika, sačiniće plan, koji će potom predati nadležnom ministarstvu, a ono će onda zatražiti saglasnost Vlade Srbije.

List podseća da su kadrovski planovi ranije postojali u ministrstvima i državnim organima, što je značilo precizno planiranje poslova i broja ljudi, a da bi sada, kako navodi, trebalo da se primenjuju na celo javni sektor, to jest na škole, bolnice, domove zdravlja.

Ukidanje zabrane zapošljavanja jedna je od tema o kojima će Branko Ružić i Siniša Mali, ministri državne uprave i finansija, razgovarati sa misijom MMF-a, koja do 5. februara boravi u Beogradu, navodi "Politika".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading