USPEŠNA AKCIJA U PROKUPLJU! Spasen zavejani pacijent nakon devet sati

Autor: Republika

Vesti

26.01.2019

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nešto više od devet sati, iz zavejanog prokupačkog sela Tovrljane spasen je muškarac (81), koga su spasilačke ekipe na nosilima nosili dva kilometra po snegu čija je visina bila i do metar

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Nakon nešto više od devet sati, iz zavejanog prokupačkog sela Tovrljane spasen je muškarac (81), koga su spasilačke ekipe na nosilima nosili dva kilometra po snegu čija je visina bila i do metar.

Akcija, koja je počela u petak oko 20.30, završena je jutros u 6.10, a problem je nastao kada zbog nevremena i velikog snega kola Hitne pomoći nisu mogle da stignu do kuće pacijenta, ali su u pomoć pritekli vatrogasci, te je pacijent na cegeru prenet do auta, prenosi sajt Prokuplje online. Problem je nastao kada su se kola Hitne pomoći zaglavila, prenosi sajt Južne vesti i dodaje da je tokom puta duvao jak vetar i padao sneg.


Kako se navodi, medicinska ekipa je uz asistenciju vatrogasaca najpre morala deo puta da prepešači da bi stigla do kuće pacijenta gde su mu dali određenu terapiju, a zatim su ga na ćebetu vukli do vozila kako bi ga transportovali do prokupačke bolnice. Tada su vatrogasci pozvali još jednu ekipu iz Prokuplja i zahvaljujući njihovom naporu i požrtvovanju, uspeli da stignu do vozila. Međutim, drami tu nije bilo kraja, jer vozila nisu mogla da se okrenu zbog snega i vrate nazad. Pacijent je smešten na Odeljenje urgentne medicine i nije životno ugrožen.              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading