Ne izlazite iz kuće, na snazi je crveni meteoalarm: Do podneva ćemo biti zatrpani!

Autor: Republika

Vesti

25.01.2019

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dato je i dodatno upozorenje na ukupnu količinu snega, na području cele Srbije, 15 do 30 cm, negde do 40 cm novog snega.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ilustracija

Skoro svi delovi Srbije danas su pod crvenim meteoalarmom. Najavljene su nove, obilne, snežne padavine, koje će trajati do sutra.

Kako je za Jutarnji program TV Prve objasnio meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović, taj crveni meteoalarm biće na snazi do sutra jer se predviđaju velike količine padavina za 12 sati, koje će dodatno povećati ukupnu količinu snežnog pokrivača.  Kako kaže, slab sneg već je počeo da pada na jugu i jugoistoku zemlje, a u toku dana, odnosno od podne stići će i do ostalih krajeva zemlje. U početku će to biti sneg slabijeg intenziteta, ali će se on pojačati.

- Te snežne padavine trajaće od popodne, tokom noći do sutra ujutro. Zato je zato RHMZ objavio meteo- alarm sa crvenim upozorenjem - rekao je Todorović i objasnio da se radi o opasnim vremenskim prilikama u određenom vremenskom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina

- Dato je i dodatno upozorenje na ukupnu količinu snega, na području cele Srbije, 15 do 30 cm, negde do 40 cm novog snega, što važi za više predele. Najmanje će ih biti na krajnjem severu zemlje. U Beogradu bi to bilo između 15 i 30 cm novog snega, odnosno 30 - 40 ukupnog snega - kazao je Todorović. U Beogradu se danas i u noći ka suboti očekuje dodatnih 10 do 20 centimetara, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu biti oko 30 centimetara, a u pojedinim delovima grada i više.

Dnevna temperatura bez veće promene od -2 do nula stepeni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading