Šarčević: Smene direktora početkom drugog polugodišta

Autor: Tanjug

Vesti

24.01.2019

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će pojedini direktori škola koji su počinili teže prekršaje biti smenjeni početkom drugog polugodišta.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

Ministar je naveo i da će za lakše prekršaje dobiti samo opomenu.

- Odbio sam da potpišem imenovanje dva direktora, jednog u Vojvodini i drugog u Novom Pazaru jer -imaju problem sa Agencijom za borbu protiv korupcije. Ti kandidati su dobili većinu na nastavničkom veću i na školskom odboru, guraju ih u svim glasanjima iako ne ispunjavaju uslove konkursa - rekao je Šarčević za list Danas od petka. 

Prema njegovim rečima, analiza nepravilnost primene stručnog uputstva o formiranju odeljenja pokazala je da se manipulisalo brojem učenika, ali i da su otkrivena četiri sumnjiva savetnika u školskim upravama koji su zaduženi za finansije. 


Šarčević je kazao da je ta analiza rađena u šest školskih uprava, ali da je sada proširena i na muzičke škole i škole za decu sa smetnjama u razvoju. 

Najavio je i da će od 1. septembra ove godine u 100 škola biti uveden jednosmenski rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading