Zaštitite automobil tokom zime

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

24.01.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako smo se već navikli na hladno zimsko vreme i poledicu na ulicama, ne treba se preterano opuštati kada se radi o našim automobilima. Svi vozači "ispaštaju" zbog zimskih vremenskih uslova, niskih temperatura i velikih padavina, a posebno su zabrinuti vlasnici automobila na dizel gorivo zbog verovatnoće "smrzavanja" ove vrste derivata na niskim temepraturama. Dizel goriva mogu da postanu osetljiva na temperature ispod nule, a razlog je formiranje kristala parafina na niskim temperaturama, odnosno zamućenja i zgušnjavanja dizel derivata, što kao posledicu može da ima zastoj protoka goriva i neprijatnosti prilikom startovanja i rada motora.

RepublikaFoto: pixabay.com

U hladnim zimskim mesecima stručnjaci preporučuju upotrebu dizel derivata sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama. Kako navode u kompaniji NIS koja poseduje najveću malorodajnu mrežu naftnih derivata na domaćem tržištu, potrošačima je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama na raspolaganju standardni evro dizel iz Rafinerije nafte Pančevo sa unapređenom tačkom filtrabilnosti koja obezbeđuje optimalnu funkcionalnost vozila na niskim zimskim temperaturama. Iz NIS-a istovremeno poručuju da su ponudu na svojim benzinsim stanicama obogatili premijum G-Drive Diesel derivatom vrhunskog kvaliteta koji pored evro dizela domaće proizvodnje sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama sadrži i kompleks aditiva čime se obezbeđuje efikasnije sagorevanje goriva kao i poboljšane performanse motora čak i na ekstremno niskim temperaturama. Takođe, u sastavu premijum derivata NIS-a nalaze se i antikorozivne komponente koje utiču na zaštitu čitavog sistema za goriva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Kako bi dodatno zaštitili motor od mržnjenja i korozije na zimskim minusima, iz naše najveće naftne kompanije preporučuju upotrebu NISOTEC ANTIFRIZ LONGLIFE 100 koji je dostupan na svim maloprodajnim objektima NIS. Kako navode, ovaj antifriz iz NISOTEC palete proizvoda, razblažen demineralizovanom vodom u odnosu 1:1, pruža izuzetnu zaštitu od korozije svih metalnih delova, dok istovremeno štiti motor i hladnjak automobila i na temperaturama do -37°C. Uz to, kako ističu, posebna pogodnost očekuje potrošače na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama jer  do kraja marta mogu da, uz kupljeni NISOTEC ANTIFRIZ LONG LIFE 100 od 1kg, ostvare popust od 50% na drugi kupljeni proizvod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading