Antić oštro osudio Trifunovićev napad na našu novinarku Ivanu Žigić: Stop nasilju nad ženama!

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Antić se ogladio povodom vređanja naše novinarke Ivane Žigić.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksanar Antić

- Sve češći nasilnički istupi čelnika Saveza za Srbiju poslednje su upozorenje da nas samo jedan korak deli od njihovog fizičkog napada na političke neistomišljenike. Fizičko nasilje u kombinaciji sa uličnim protestima možda su politički cilj Sergeja Trifunovića, Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih partnera, ali tako nešto u demokratskoj Srbiji ne smemo da dopustimo. Teške uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarkama da su “kurve” i “fukse” ili Đilasov ulični obračun sa studentima samo su poslednji u nizu napada koji preko noći mogu da prerastu u fizičke nasrtaje, pri čemu žrtva može biti bilo ko, pa čak i naše majke i sestre, rekao je Antić i dodao:

- Zato je poslednji trenutak da sve organizacije i pojedinci, koji se protive nasilju i bave se zaštitom ljudskih prava, a posebno prava žena, odlučno i jasno upozore ove ljude da momentalno prestanu sa izlivima nasilja prema političkim protivnicima, a naročito prema ženama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Oklevanje da se to učini nije ništa drugo nego saučesništvo sa nasilnicima i njihovo ohrabrivanje da nastave sa nasiljem, a to će neminovno dovesti i do njihovih fizičkih napada. U Srbiji ne sme biti mesta za nasilje i nasilnike makar se predstavljali kao političari i građanski aktivisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading