NARANDŽASTI METEOALARM: Crno nam se piše, meteorolozi izdali hitno upozorenje

Autor: A. V. M.

Vesti

23.01.2019

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snazi narandžasti meteoalarm! Bez zimske obuće ne izlazite iz kuće jer je RHMZ za pojedine delove Srbije za danas izdao hitno upozorenje na snežne padavine i ledenu kišu, odnosno narandžasti meteoalarm.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Kiša će se lediti na tlu na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i u Beogradu.

- Očekujemo formiranje manjeg snežnog pokrivača, oko pet centimetara, a na severu Vojvodine čak do 10 centimetara. Za područje Beograda, Srema, Banata, Bačke, zapadne i istočne Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, koji označava opasno vreme. Padavine mogu biti takvog intenziteta da prouzrokuju materijalnu štetu i mogu biti opasne po ljude i životinje - kažu u RHMZ.

Meteorolozi više padavina najavljuju u petak posle podne, tokom noći i u subotu, od 10 do 20 centimetara snega, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

U nedelju, prema prognozi, očekuje se kratkotrajno razvedravanje, a početkom sledeće sedmice novo naoblačenje sa padavinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading