Živa će biti u minusu, a tokom cele nedelje čeka nas MIKS VREMENA

Autor: J. D. J.

Vesti

22.01.2019

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Red susnežice, red snega i kiše smenjivaće se danas, ali i narednih dana u Srbiji. Danas u severnim i istočnim predelima Srbije, u Mačvi, Podrinju i u planinskim predelima susnežica i sneg, dok će u centralnim i zapadnim delovima zemlje biti kiša i susnežica. Kišovito će biti i na jugu, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće uslova za ledenu kišu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto ilustracija

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, ovakvi vremenski uslovi su posledica čestog premeštanja ciklona preko Mediterana.

- Pod uticajem ciklona kod nas će pristizati vlažna vazdušna masa, koja će donositi kišu i susnežicu, a u isto vreme ćemo sa severa imati konstantan priliv hladnog vazduha - kaže Đurić.

 

 

Sutra će biti oblačno uz veću količinu snega u južnim i jugozapadnim krajevima i na planinama, ali se sneg neće zadržavati jer će temperature biti u plusu. I u četvrtak više snežnih padavina i pad temperature.

- Od petka kao i za vikend pravo zimsko vreme. Živa će biti u minusu, ali ne mnogo, pa će ova sedmica proteći bez ledenog talasa - zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading