NEGATIVAN TREND OKO NEPRIJAVLJIVANJA RADNIKA NE JENJAVA: Inspekcija otkrila 2.253 "neposlušne" firme

Autor: dnevnik.rs

Vesti

15.01.2019

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo četiri meseca Inspekcije rada otkrila je više od 2.500 firmi koje ili rade ilegalno ili zapošljavaju radnike na crno.

RepublikaFoto: pixabay.com

Po podacima objavljenim na sajtu Ministarstva rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike, od 3. septembra do 31. decembra prošle godine u Srbiji je otkriveno 308 neregistrovanih firme i čak 2.253 poslodavca koji su upisani u registar Agencije za privredne registre, a koji zapošljavaju radnike na crno.

Većina otkrivenih neregistrovanih firmi bavi se frizerskim i kozmetičkim uslugama, popravkom automobila, trgovinom, ali i građevinarstvom i izgradnjom stambenih i nestambenih objekata, piše Dnevnik. 


Inspekcija je neprijavljenim firmama naložila ili da se redovno registruju u APR-u ili im zabranila rad. 

Poslodavcima koji su legalno prijavljeni u APR-u, a zapošljavaju radnike na crno naloženo je da ih prijave u obavezno socijalno osiguranje, protiv njih je pokretnut prekšajni posutpak, a ima i onih kojima je naloženo zatvaranje s obzirom na to da su već ranije kršili zabranu zapošljavanja radnika bez prijave.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading