Životna priča srpske heroine iz Milvokija: Ivićeva je spasila bebu, a sada je otkrila kako se našla u Americi

Autor: mediji, Republika

Vesti

12.01.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo ulicom dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu, a nakon njenog brata, i ona je ispričala šta se desilo.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
O njoj svi pričaju: Irena Ivić

Ona je neustrašivo, čim je ugledala dete, zaustavila autobus, istrčala iz njega i zgrabila dete, koje je skretalo ka auto-putu i postojala je opasnost da izađe pred automobile koji jure. U tom trenutku napolju je bilo -8 stepeni Celzijusa.

Osećala strah

- Bila sam jako uplašena i nisam verovala da neko može tako da pusti dete na ulicu i da ne znaju gde im je dete od godinu dana. Osećala sam strah, mnogo sam bila loše rapoložena, nisam mogla da verujem da se takve stvari dešavaju. Moj cilj je bio samo da zgrabim dete da ne bi izašlo na autoput i da ga stavim u autobus, a dalje se već zna kako sve ide, ja moram da zovem dispečera, hitnu pomoć i sve ostale - priča Irena za Glas Amerike.

Ona kaže da je zbunjena ovolikim publicitetom, jer je samo uradila ono što je osećala i što bi uvek uradila.

 

 

- U svakom sličaju je lepo što ljudi nagrađuju to što još ima nas koji želimo da pomognemo drugima u okruženju - kaže Irena. 

Irena je objasnila i zbog čega je rešila da ode iz Srbije.

- Nisam imala potrebu da odem iz Srbije, imala sam dobar posao vaspitačice u Merošini. Poigrala sam se nagradnom igrom i dobila papire, a to nisam ni očekivala, pa sam rešila da pokušam - priča ona.

Učila kao pravi student

U početku se nije snašla.

- Nisam znala engleski, pa sam se vraćala u Prokuplje. Onda sam rešila da se definitivno vratim u SAD. Tri godine sam išla svaki dan u školu kao pravi student, učila jezik, pa sam vozila školski autobus, pa sam vozila kamion, poslednjih pet godina sam u gradskom autobusu - onjašnjava Irena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading