Dobre vesti iz klinike u Tiršovoj: Dečak koji je u Boru upao u rudarsku jamu oseća se dobro i njegovo stanje je stabilno

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

08.01.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (9) koji je u subotu propao kroz napuštenu jamu borskog porvšinskog kopa u svesnom je stanju. Lekari u Tiršovoj su uspeli da mu saniraju povrede i dečak se oseća dobro.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Foto: Ilustracija

Podsećamo, dečak je propao kroz jamu duboku oko 300 metara, a nakon pregleda u borskoj bolnici, htno je zbog preloma lobanje prebačen u Tiršovu.

- Ležao je nepomično na dnu jame. Čim smo stigli do njega, stavili smo ga u korito za spasavanje. Sa koritom za spasavanje smo počeli da se spuštamo u provaliju, na čijem je dnu bio. Kada smo stigli do njega, videli smo da je u svesnom stanju, ali sa brojnim povredama. Imao je jake znake hipotermije - rekao je jedan od spasilaca vatrogasno-spasilačke jedinice.

Kako smo tada saznali, dečak je upao kada se sa svojim drugovima igrao oko površinskog kopa jame.

Hladnoća, težak teren, strmina, sve je to otežavalo spasiocima da što pre dođu do njega. Dok su hitali ka dečaku, zemlja se ronila pod nogama spasilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading