Jak mraz, ledena kiša i puno snega! Evo do kada ostajemo u DEBELOM minusu!

Autor:

Vesti

08.01.2019

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji danas i sutra biće veoma hladno sa temperaturama i do 20 stepeni ispod nule.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto ilustracija

Temperatura će, prema najavama meteorologa, u većem delu zemlje biti u minusu sve do 15. januara, a očekuje se i još snežnih padavina. U sredu je moguća i ledena kiša.

RHMZ je upozorio i da se u sredu i četvrtak 9. i 10. januara na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

Sredinom današnjeg dana u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije, očekuje se naoblačenje sa snegom, a u severnim i zapadnim predelima biće uslova i za ledenu kišu. Uz sve to, duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će minimalna jutarnja temperatura drugog dana Božića biti od minus 14 do minus šest stepeni, a na planinama i do minus 20. Maksimalna dnevna temperatura očekuje se na jugu zemlje, gde će biti do četiri stepena ispod nule.

- U toku večeri i noći između utorka i srede uslediće porast temperature, ne samo u Beogradu već širom zemlje. Sutra će na severu Srbije biti uglavnom suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, a više padavina očekuje se u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima centralne Srbije - kaže Đurić.

U četvrtak i petak u većem delu zemlje biće oblačno sa snegom, dok će maksimalna temperatura biti od minus jedan do tri stepena. U subotu nas očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa snegom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading