NI AMERIKA JOJ NIJE ODOLELA: "U rakiji je esencija srpskog bića"

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2017

11:03 >> 10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem je ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esenciju srpskog bića".

Foto: pixabay.com
Srpskom piću ni Amerika nije odolela!

Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda (TOB), novinarka Kristin Vuković u svom članku, rakiju opisuje stihovima Mome Kapora. 

- U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji - poručila je citirajući srpskog pesnika. 

Ona je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove.

Kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, ona je opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom. 


Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže kako ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek.

On navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading