(FOTO) Nelegalno grade i uz groblje!

Autor: D. SIMIĆ

Vesti

03.01.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatim investitorima u Beogradu ništa nije sveto. Da ne biraju gde će nelegalno podići zidove svojih objekata, najbolje pokazuje i poslednji primer investitora koji je bez ikakve dozvole zaposeo parcelu koja pripada Centralnom groblju.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
BIZARNO Spomenici prve komšije Beograđanima

Kako je rečeno u info-centru JKP "Pogrebne usluge" Beograd, potpuno bespravan objekat počeo je da niče tik uz kapiju za ulaz na Centralno groblje.

- Radovi na navedenom objektu na Centralnom groblju su počeli da se izvode pre gotovo dve sedmice. Ilegalno gradilište je locirano pored pešačke kapije za ulaz na Centralno groblje iz Zaplanjske ulice (kod parcele 37), u blizini autobuskog stajališta - navode iz ovog preduzeća.

 

 

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Divlja gradnja kod Centralnog groblja

Oni ističu da je, s obzirom na to da parcela pripada Centralnom groblju, odnosno JKP "Pogrebne usluge" Beograd, uprava Centralnog groblja obavestila gradske i druge nadležne organe. Potvrđuju i da objekat nije pravilno ograđen, te da ne mogu ni da znaju ko stoji iza ove divlje gradnje jer na gradilištu nema ni table, inače obavezne prema zakonu.

Objekat nema građevinsku dozvolu, gradilišnu tablu niti zaštitnu ogradu

- Objekat nema građevinsku dozvolu, gradilišnu tablu niti zaštitnu ogradu. Pripadnici područne policijske stanice su izašli na teren i uzeli podatke od investitora - kažu u "Pogrebnim uslugama".

Foto: Srpski telegraf
Divlja gradnja kod Centralnog groblja

Ovaj slučaj prijavljen je i nadležnoj inspekciji, koja je, kako je za Srpski telegraf potvrdio direktor "Pogrebnih usluga" Dragan Baltovski, prošle nedelje izašla na teren.

Kako saznajemo, investitor je priznao da nema nikakav papir za gradnju objekta kraj Centralnog groblja, te je inspekcija zatvorila gradilište, a započet objekat uskoro bi trebalo da bude srušen. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading