Stižu nam ledeni dani: Ovo je detaljna vremenska prognoza, spremite se za debeli minus

Autor: mediji, Republika

Vesti

31.12.2018

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvog dana nove 2019. godine u većem delu Srbije biće pretežno oblačno i suvo, dok će na severu pre podne biti pretežno sunčano.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Na planinama se tokom jutra očekuje provejavanje slabog snega, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, najviša dnevna od dva do četiri stepena.

Tokom noći između 1. i 2. januara doći će do novog naoblačenja sa severa. I u Beogradu će 1. januara biti potpuno oblačno i suvo, uz slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko jedan, a najviša dnevna oko četiri stepena.

Prema prognozi u sredu, 2. januara očekuje se naoblačenje sa kišom i snegom, iz pojačani severni vetar.

Od četvrtka, 3. januara biće veoma hladno sa umerenim, ponegde i jakim jutarnjim mrazem, sa temperaturama od minus 10 do minus četiri, lokalno i niže. U većini mesta se očekuju i ledeni dani, što znači da maksimalna dnevna temperatura neće preći "u plus".

Povremeno će padati sneg, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Više padavina se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima, kao i na planinama, uz povećanje visine snežnog pokrivača, a zbog povremeno jakog severozapadnog vetra očekuju se vejavica i snežni nanosi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading