KONAČNO! Ministarka razmatra o uvođenju doživotne za MONSTRUME!

Autor: Tanjug

Vesti

31.12.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović formirala je danas radnu grupu za izmene i dopune Krivičnog zakonika koja će se baviti razmatranjem inicijative fondacije "Tijana Jurić" za uvođenje kazne doživotnog zatvora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Fondacija Jurić se zalaže da se doživotni zatvor uvrede, kao nova vrsta krivične sankcije u naš pravni sistem i to za učinioce najtežih krivičnih dela protiv života i tela, kao i dela protiv polne slobode u slučajevima kada je usled izvršenja dela nastupila smrt deteta, maloletnih lica, bremenite žene i nemoćnih lica. 

Pored ove inicijative, Radna grupa će se baviti i mogućnoostima za strožije kažnjavanje višestrukih povratnika - učinilaca krivičnih dela nasilja, a što je nedavno inicirao ministar unitrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Predmet razmtranja će biti i inicijative komisije za borbu protiv narkomnanije u školama, kažu u Ministarstvu pravde.

Napominju da se ova radna grupa bavi sistemskim usklađivanjem kaznene politike - visinom i vrstama kazni, u skladu sa društvenim potrebama. 

Kada je u pitanju uvođenje novih i izmena postojećih krivičnih dela, o njima će se takođe dislitovati u toku ove godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading