POLITIČARI PODRŽALI AKCIJU SRPSKOG TELEGRAFA: Evo zašto mora promena zakona!

Autor: M. R. ILIĆ - G. MITROVIĆ

Vesti

29.12.2018

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak najmonstruoznijeg klanja psa koji zavija do smrti, objavljen na Tviter profilu pokreta Levijatan, šokirao je srpske političare koji pozivaju na pooštravanje kazni za počinioce, a ministar policije Nebojša Stefanović naredio je što hitnije hapšenje! Kako je utvrđeno, u pitanju je obred satanističke sekte "Kefo Zote" u Obrenovcu u kojem su učestvovale dve osobe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija
Podsetimo, Srpski telegrafi i portal Republika pokrenuo je inicijativu za izmenu zakona kako bi se zaštitile zlostavljane životnje. Naše zahteve da kazna za zlostavljanje iznosi od tri do pet godina zatvora, kao i da se napuštanje smatra krivičnim delom, a ne samo prekršajem predali smo Ministarstvu pravde.

- Neverovatna je i užasna ovakva surovost i bezočno nasilje prema životinjama. To zaslužuje najstrožiju kaznu. Očekujem brzu reakciju policije - istakao je ministar Stefanović.

Predsednik Skupštine Beograda i član SPS Nikola Nikodijević za Srpski telegraf kaže da snimak nije uspeo da odgleda do kraja jer mu se slošilo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nikola Nikodijević

- Obožavam životinje i nisam mogao tu gadost da odgledam. Podržavam akciju Srpskog telegrafa i ministra Stefanovića koji je pozvao na što hitnije hapšenje počinioca. Verujem da će ih naša policija privesti pravdi i da će ovakvi monstrumi odgovarati za svoja dela - poručuje Nikodijević.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Poslanik SNS Vladimir Đukanović takođe je osudio ovaj bezumni čin i mišljenja je da se sankcije za nešto takvo moraju pooštriti.

- Satanističke sekte su pošast za društvo i državu. Njihovim pripadnicima je normalno da žrtve prinose u svojim sumanutim obredima, u kojima kolju životinje, piju im krv i rade druge grozote. Svaku budalu koja ovako maltretira psa treba privesti i zakon prema njemu treba da bude oštriji - smatra Đukanović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Lider SRS Vojislav Šešelj dodaje da je zgrožen.

- Protiv sam svakog nasilja nad životinjama, uveren sam da onaj koji je u stanju da se iživljava nad životinjama, spreman je isto da radi i nad ljudima samo ako mu se ukaže prilika i ako je siguran da će proći nekažnjeno. Iživljavanje nad životinjama je dokaz lošeg karaktera, stanje neljudskosti, poremećene psihe i najnegativnijih emocija - ocenjuje Šešelj.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Miša Vacić

Lider Srpske desnice Miša Vacić šokiran je ovim nasiljem nad nedužnom životinjom.

- Pozdravljam reakciju ministra Stefanovića, konačno da neko iz izvršne vlasti vidi koliki je problem mučenje životinja. Inicijitiva Srpskog telegrafa je odlična, jer treba vršiti pritisak da se svest o ovoj pošasti kod naroda probudi sve više. Adekvatna kazna za ovog monstruma bila bi trajno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi - poručuje Vacić.

Podsetimo, Srpski telegraf i portal Republika pokrenuli su inicijativu za izmenu zakona kako bi se zaštitile zlostavljane životnje. Naše zahteve da kazna za zlostavljanje iznosi od tri do pet godina zatvora, kao i da se napuštanje smatra krivičnim delom, a ne samo prekršajem predali smo Ministarstvu pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading