GUJONU TEŠKO ZBOG ZABRANE ULASKA NA KOSOVO: Navikao sam da tu slavim svaku Novu Godinu i Božić, to je moj život!

Autor: Tanjug

Vesti

29.12.2018

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon izjavio je jutros da se nada da će mu biti ukinuta zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju i ocenio da Prištini smeta što ta organizacija omogućava ljudima na KiM da ostanu na svom ognjištu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arno Gujon

On je rekao da mu je juče bilo teško kada je ostavio volontere na administrativnom prelazu Jarinje, kada su oni ušli na Kosovo, a on ostao.

- Četrnaest godina u to vreme svaki put ulazim na KiM, tamo dočekujem Novu godinu, Božić, to je pola mog života, navikao sam se na to i na prijatelje koje viđam svake godine na KiM, a ove godine ne mogu - rekao je Gujon u jutarnjem Dnevniku RTS.

Kako kaže, nije mu lako, ali je najbitnije da se pružanje pomoći nastavlja i da su volonteri mogli da uđu bez problema i da ovom trenutku dele humanitarnu pomoć (koze, krave, paketiće za decu, školski pribor i sportsku opremu).

- Najbitnije je da Srbi sa KiM znaju da mogu da računaju na našu bratsku podršku uprkos problemima i velikim izazovima sa kojima se suočavamo - istakao je Gujon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading