OSIGURANJE NIJE TROŠAK, VEĆ INVESTICIJA

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

30.12.2018

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspodela kućnog budžeta u Srbiji se teško pravi i na mesečnom nivou, a samo retki imaju mogućnost da to rade za narednih 12 meseci. Zbog toga, kada sastavljaju listu prioriteta za raspodelu novca, građani Srbije se retko sete da ga ulože u osiguranje. Tačnije, da kupe neku od polisa koja nije obavezna. Tek kada se dogodi neka nepredviđena situacija zbog koje I troškovi iznenada porastu, neki shvate da kupovina polise osiguranja - životnog, zdravstvenog, putnog ili nekog drugog neobaveznog – nije trošak već investicija. Upravo na to, kroz edukativnu kampanju "Osiguraj budućnost" ukazuje Udruženje osiguravača Srbije, koje radi na podizanju svesti o tome da je osiguranje sve više potreba, a sve manje luksuz.

RepublikaFoto: Promo foto
Potrebna stalna edukacija: Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja

Generalni sekretar Udruženja Duško Jovanović kaže da je posebno zabrinjavajuća slaba finansijska pismenost najmlađih, posebno o osiguranju. Da bi doprinelo poboljšanju takvog stanja, Udruženje je, sa Istraživačkim centrom FON-a pokrenulo takmičenje za studente širom Srbije.

- Cilj je da se unapredi osnovno znanje o oblasti osiguranja. Očekujemo učešće više od stotinu timova sa različitih fakulteta iz glavnih univerzitetskih centara, koji će kroz tzv. studije slučaja, predlagati rešenja u cilju približavanja oblasti osiguranja građanima, posebno najmlađima. Finale takmičenja, u koje će se plasirati 10 najboljih studentskih timova, biće održano u drugoj polovini februara. Pobednički tim će dobiti priliku da svoju ideju javno predstavi na Kopaonik biznis forumu - najavljuje Jovanović.

Sa istraživačkim centrom FON pokrenuto je takmičenje za studente širom Srbije

Jovanović kaže i da je stalna edukacija građana o prednostima osiguranja jedno od osnovnih opredeljenja Udruženja osiguravača Srbije. Ovde se, dodaje, u svaku priču o osiguranju ulazi sa pogrešnim stavom da je polisa skupa i da je poslednja na listi prioriteta.

- Nije kriza samo kod nas. Postoje države, a među njima ima i članica EU, čiji građani nemaju mnogo bolji životni standard, ali ne osiguravaju samo ono što je zakonom propisano kao obaveza, niti im je tržište osiguranja nerazvijeno kao naše. Za nas je osiguranje i dalje trošak, a za ostale investicija u bolju i sigurniju budućnost. Osiguranje je potreba, to odavno više nije luksuz - kaže Jovanović.

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading