(FOTO) ZAVRŠENA IZGRADNJA 323 STANA: Zemunske kapije dobile prve stanare!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2018

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizgrađeno naselje Zemunske kapije dobilo je prve stanare i to tri meseca pre roka. Završena je izgradnja 323 stana, a prvim vlasnicima ključeve su svečano uručili ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ministarka uručila ključeve prvim stanarima

- Zahvalni smo Ministarstvu za saradnju jer smo sve dozvole za izgradnju objekata C, D i E dobijali u rekordnom roku - izjavio je Šurlan i dodao da će Građevinska direkcija Srbije nastaviti sa razvijanjem ovog projekta.

On je istakao da se sa gradnjom još jednog objekat F počelo na leto, kao i da su toku radovi na objektu G, koji bi trebalo da bude završen do kraja leta 2019. godine.

Očekuje se da će do kraja 2020. godine biti izgrađeno još 1.000 stanova, i da će time biti završen svi radovi na ovom projektu, koji će ukupno imati 1.700 stanova.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mihajlovićeva je rekla da se građevinski sektor u Srbiji razvija

Razvoj građevinarstva, veći BDP

Ministarka Mihajlović je istakla i da je pre četiri godine udeo građevinarstva u BDP-u bio ispod tri odsto, a danas je blizu pet, što govori o pomacima.

- Najveći udeo u rastu BDP u 2018. upravo ima sektor građevinarstva. Razvoj građevinarstva znači i razvoj privrednih aktivnosti - ocenjuje Mihajlovićeva.

- Iako je ovo komercijalni projekat, Vladi Srbije je zadovoljstvo da ga podrži, jer to znači da se građevina i građevinski sektor u Srbiji razvijaju. Veliki deo opreme i materijala koji je korišćen za izgradnju ovih stanova je proizveden u Srbiji, što je takođe važno. Dobro je da osim izvođača imamo i proizvođače materijala i sve što je potrebno da se stanovi opremaju - rekla je Mihajlovićeva i dodala da je lepo što su stanovi u naselju Zemunske kapije završeni pre roka, odnosno pre marta.

Brojke
- 3 meseca pre roka su završeni stanovi u naselju Zemunske kapije
- 323 stanova je odmah useljivo
- 1.000 stanova je planirano da se gradi na po pola godine
- 1.700 stanova će ukupno imati naselje Zemunske kapije
- 8.500 stanova širom Srbije je plan da se izgrade u godinama pred nama

Ministarka je istakla i da se priprema dokumentacija za sve ostale gradove u Srbiji i razmatraju potencijalne lokacije za buduće projekte.

- Pred nama stoji izgradnja 8.500 stanova u narednih nekoliko godina, što takođe znači i poziv građevinskim kompanijama - izjavila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading