KAKO DA IMATE ZDRAVE I LEPE KUĆNE BILJKE: "Pamentne" eko saksije same zalivaju cveće

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

25.12.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li biste voleli da imate sobu ili terasu prepunu cveća, ali se plašite jedne stvari - zaboravićete da ga zalivate? Ili pak nemate koga da zadužite da zaliva vaše biljke dok ste na putu? Španska dizajnerska firma "Hobby Flower " ima rešenje. U pitanju su, možemo slobodno reći, "pametne saksije" raznih oblika, veličina i boja, napravljene od prirodnih materijala tako da je biljku koja je u njima potrebno da zalivate samo četiri puta godišnje. Na taj način punite rezervoar iz koga se biljka crpi onoliko vode koliko joj je potrebno.

Foto: Promo foto

Takve saksije i žardinjenre naročito su zanimljive za javne objekte poput tržnih centara, poslovnih zgrada i ostalih zatvorenih javnih površina, baš zato što biljke u njima nema potrebe svakodnevno zalivati. Ali isto tako mogu biti veoma zgodno rešenje za kuću ili stan, s obzirom da su napravljene od ekoloških prorodnih materijala (kao što su drvo ili inoks) i ni na koji način ne štete životnom okruženju.

Biljka sama crpi vodu iz saksije, a preko cevčice sa plovkomu svakom trenutku kontrolišete nivo vode

"Pametne saksije" su zbog svojih prednosti postale izbor brojnih hotela i trgovinskih lanaca širom sveta, a ukrašavaju i aerodrome u Kairu, Stokholmu, Đironi, Palmi de Majorki i Malagi, kao i poslovnu zgradu "Koka Kole" u Madridu.

Foto: Promo foto

Veoma interesantan dizajn saksija i žardinjera koji nudi "Hobby Flower" dostupan je i u varijanti sa led svetlima, tako da pored ukrasa može i da osvetljava prostor i samim tim neposredno utiče i na smanjivanje potrošnje električne energije, a znamo da je to jedna od osnovnih zapovesti savremenog sveta.

Iz tog razloga domaća kompanija TDM koja se već 25 godina bavi sistemima centralnog grejanja i vodi računa o tome da na tržište plasira proizvode koji ispunjavaju neophodne standarde o energetskoj efikasnosti, prepoznala je značaj i važnost izuma ovog španskog proizvođača i toplo preporučuje saksije koje same zalivaju ceveće.

5 litara vode može da stane u rezervoar saksije

Sistem koji postoji u ovim saksijama veoma verno reprodukuje prirodno okruženje biljaka. Saksija se sastoji od unutrašnjeg i spoljašnjeg dela. Spoljašnji deo služi kao rezervoar za vodu u koji, u zavisnosti od modela i veličine biljke možete sipati od tri do pet litara vode.

Foto: Promo foto

Pre sađenja biljke na dno saksije se prvo postavi drenažni materijal koji se dobija uz nju. Kada se biljka zasadi u ovu saksiju njen koren sam crpi iz saksije onoliko vode koliko joj je neophodno, a preko cevčice s plovkom u svakom trenutku možete kontrolisati nivo vode u saksiji. Dakle, po principu samonavodnjavanja uvek ćete biti sigurni da vaša biljka ima dovoljno tečnosti, čak i kada ste daleko od kuće.

Zašto su bolje od veštačkih

Kompanija "Hobby Flower" osim o dizajnu vodi računa i o ekološkim parametrima, te iz tog razloga predstavlja i naučno ekološko istraživanje koje pokazuje koliko su prave biljke bolje i zdravije za okruženje od veštačkih, naročito za zatvorene prostore. Pa tako prirodno cveće recimo utiče na povećanu produktivnost i kreativnost u radnom okruženju, a ima pozitivan efekat na ublažavanje migrena, vrtoglavica, respiratornih infekcija i bolesti disajnih organa.

Benefiti prirodnih biljaka u zatvorenom prostoru

* 20 % povećana produktivnost
* 15% povećana kreativnost
* 42 % više kiseonika
* 34% manje respiratornih infekcija
* 24% manje migrena
* 9% manje asmatičnih napada
* 12% manja mogućnost pogoršanja na plućima
* 52% manja mogućnost iritacije oka
* manje buke

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading