PIŠI DEDA MRAZU: Pošta nagradila najlepša dečja pisma na 16. nagradnom konkursu!

Autor: Republika

Vesti

22.12.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrade najboljim autorima koji su učestvovali na 16. nagradnom konkursu Pošte Srbije "Piši Deda Mrazu", uručene su na današnjoj svečanosti održanoj u prostorijama Pošte Srbije, uz izložbu najatraktivnijih dečjih radova, kao i prigodan zabavni program u kome su učestvovali i najmlađi folklorci KUD "Đoka Pavlović".

RepublikaFoto: Promo foto
Dodela nagrada je bila pravi spektakl

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojio je Danilo Šijan iz Sombora, za maštovitu i originalnu priču o dečaku Momčilu koji je jedini saznao tajnu omiljenog Deke; druga je bila Nikoleta Tokodi iz Subotice, sa bajkovitim crtežom vile koja leti kroz snežnu, zimsku noć; treće mesto pripalo je Leonidu Raškoviću iz Kragujevca za ritmičnu pesmicu plemenite poruke i naglašene empatije.

RepublikaFoto: Promo foto
Pobednici konkursa

U kolektivnom stvaralaštvu prvu nagradu osvojili su mališani vrtića "Poletarac" iz Odžaka, jer su se likovna dela ovih malih kreativaca izdvojila efektnim koloritom, vedrinom i kvalitetom kompozicije novogodišnjih motiva i praznične atmosfere; drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove "Čukarica" - Vrtić "Sanjalica", koja su napravila knjigu sa zanimljivom pričom "Vila spasava Deda Mraza" i još zanimljivijim crtežima; treće mesto zaslužili su učenici IV/3 Osnovne škole "Vladimir Rolović" iz Beograda, za neobičan rad u origami tehnici - pesmu o Deda Mrazu, Pošti i njenim vrednim poštarima, upotpunjenu ilustracijama.

RepublikaFoto: Promo foto
KUD "Đoka Pavlović"

Pošta Srbije, u duhu potvrđene društveno-odgovorne prakse, i ovog puta je pozvala mališane u avanturu pisanja pisama Deda Mrazu, sa ciljem da neguju kulturu pisanja i pismenost i da svoj maštoviti stvaralački potencijal ne zanemare ni kada pređu u svet odraslih. Na konkursu su tradicionalno učestvovala deca uzrasta do deset godina iz cele Srbije. Od 3. novembra do 3. decembra, pristiglo je blizu 6.300 radova, kako pojedinačnih, tako i kolektivnih iz predškolskih ustanova i osnovnih škola.

RepublikaFoto: Promo foto
Nagrađena deca

Radovi su iznova potvrdili izuzetnu dečju darovitost u različitim oblicima umetničkog stvaralaštva, a nagrađeni autori izdvojili su se posebnim idejama, energijom i emocijom. 

RepublikaFoto: Promo foto
Oni su napisali najlepša pisma Deda Mrazu

Na inicijativu vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pošta Srbije" Mire Petrović, na adrese svih koji su se takmičili stići će novogodišnje čestitke Pošte, uz izraze zahvalnosti za učešće na konkursu.

Izložba pobedničkih radova biće postavljena u šalter sali Glavne pošte u Takovskoj 2, od 24. decembra do 27. januara, gde mogu da ih vide i posetioci i korisnici usluga Pošte Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading