Mislili ste da je sneg noćna mora? Ono što nas večeras i tokom noći očekuje biće pravi pakao!

Autor: Tanjug

Vesti

20.12.2018

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na kišu koja će se lediti na tlu u noći između 20. i 21. decembra. Ledna kiša se očekuje u petak ponegde u severnim, zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje, a u petak ujutru je ona moguća i u ostalim krajevimima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Inače, u Srbiji će sutra ujutru biti oblačno, uz slab, ponegde i umeren mraz, na severu, zapadu i jugu ponegde sa slabom kišom koja će se lediti pri tlu.

Na visokim planinama padaće sneg i susnežica. Tokom dana se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren južni, jugozapadni, uveče i noću u pojačanju. 


Jutarnja temperatura od - 6 do -1, najviša dnevna od 4 do 9, u Timočkoj Krajini oko jedan stepen Celzijusa.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija
Prema predviđanjima vremena u narednih sedam dana u našoj zemlji će od subote do ponedeljka biti toplije sa dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine uz otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima. Od utorka temperatura u postepenom padu. U subotu naoblačenje sa severa, pre podne sa slabom kišom u Vojvodini, uveče i noću mestimično i u ostalim predelima.
U nedelju umereno oblačno i u vecini mesta suvo. U ponedeljak novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne, a do kraja dana proširiće se i na ostale predele Srbije. Na visokim planinama padaće sneg. U utorak i sredu oblačno i hladnije sa slabim padavinama (i kiša i sneg). Od četvrtka pretežno oblačno i uglavnom suvo, saopšteno je iz RHMZ.

Za Beograd se ujutru predviđa oblačno vreme, uz slab mraz, a u pojedinim delovima grada očekuje se slaba kiša koja će se lediti na tlu. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab do umeren južni, jugozapadni, tokom noći u pojačanju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading