Ako ne očistite sneg ispred zgrade ili kuće, slede PAPRENE KAZNE!

Autor: blic.rs

Vesti

18.12.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko ne bude na vreme ispoštovao propise o čišćenju snega ispred zgrada, kuća ili poslovnih objekata, mogao bi da bude novčano kažnjen iznosom od 5.000 do čak 50.000 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Svi građani, pravna lica, i subjekti u obavezi su da izvrše čišćenje snega, leda, ispred svog stambenog, poslovnog ili drugog objekta, kako bi obezbedili sigurno i bezbedno kretanje pešaka.

Komunalni red propisan je striktnim odrebama koje određuju uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred stambene zgrade, poslovne prostorije, a odgovornost je na vlasnicima koji koriste te nepokretnosti.

U suprotnom, sugrađani koji ne očiste sneg moraju platiti kaznu od 5.000 dinara. Kazne za preduzetnike su 25.000 dinara, dok je ova kazna najviša za pravna lica i iznosi 50.000 dinara. A podsetimo, u pravna lica spadaju i stambene zajednice, odnosno bivše skupštine stanara.

Kada počne sneg da pada, komunalna inspekcija počinje da vrši kontrole za neočišćeni sneg i led. Subjekti koji su pod nazorom obaveštavaju se o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveraju da li je sneg očišćen. U slučaju da nije pokreće se upravni postupak i izdaju se prekršajni nalozi.

Komunalna policija svake zime apeluje na građane, da uklonjen sneg i led ne smeju da bacaju na kolovoz, kao ni da zatrpavaju slivnike, a pogotovu nije dozovoljeno da se remeti saobraćaj i prolaz pešaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading