Pomerena sednica o Bujketu: Evo kad će se znati ide li direktor RTS u penziju

Autor: mediji, Republika

Vesti

17.12.2018

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), na kojoj je trebalo da se razmatra molba generalnog direktora Dragana Bujoševića za produženje mandata, odložena je za utorak, 25. decembar.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Još bi da vodi RTS: Dragan Bujošević

Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje.

Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora RTS, kaže da je lično odložio sednicu.

- Obratili smo se na nekoliko adresa od kojih očekujemo odgovore, jer želimo da vidimo šta nalažu zakonski propisi. Početkom sledeće nedelje ćemo imati sve informacije koje su relevantne za zasedanje i donošenje odluke - rekao je Vuletić.

 

 

Vasko Vasović, direktor fotografije RTS, kaže da bi Bujošević trebalo da se pridržava upravo onih principa za koje se i sam zalaže.

- Slogan gospodina Bujoševića, izgovoren svakom radniku koji je tražio produžetak, bio je: "Nema produžetka, nema izuzetka!“ Princip je isti za sve, sem za njega. Nijednom radniku koji je podneo molbu za produženje roka za odlazak u penziju nije hteo da potpiše, a bilo je mnogo podnetih zahteva, i to na tri, četiri ili šest meseci. Uglavnom da bi ljudi mogli da završe projekte koje su započeli - kaže Vasović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading