PAKAO NA TAVANU: ODŽAČARI ČISTE I NA +60

Autor:

Vesti

10.08.2017

06:00 >> 06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod sloganom "uvek na vrhu", odžačari komunalnog preduzeća "Dimničar" svakog dana tačno u osam ujutru, bez obzira na vremenske uslove, kreću, kako vole da kažu, na sve strane sveta kako bi čistili odžake Beograđana.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Oguglali na vrućine: Srđan Marčić i Goran Ronjić

Ekipa Srpskog telegrafa provela je dan sa dimničarima u vreme tropskih talasa i uverila se da oni, dok se ceo grad skriva od velikih vrućina, bez ijedne reči žalbe sate provode na ekstremno visokim temperaturama.

Prema rečima Srđana Marčića, dimničara koji već 23 godine radi u ovom preduzeću, njega i njegove kolege više ništa ne može da iznenadi, zabrine ili uplaši jer, kako navodi, rade i na temperaturama koje dostižu 60 stepeni.

- Pre smo svuda išli biciklom ili pešaka, sada bar po ovoj vrućini idemo prevozom. Ipak, iako se ne penjemo uvek na krovove kuća i nismo izloženi direktnom suncu, u tavanima, odakle čistimo odžake, usled prevelike žege temperatura dostigne 50, pa i 60 stepeni - priča Marčić.

Njegov mlađi kolega Goran Ronjić navodi i da se ne seća primera kada je nekome usled velike vrućine pozlilo. To je zato jer su, kako u šali kaže, odžačari naviknuti na sve vremenske neprilike.

- Jedini način da se spasemo ovih vrućina je da unosimo što više tečnosti. Iako ima raznih ljudi kod kojih čistimo dimnjake, uglavnom nas svako ponudi hladnim sokom ili vodom, što je pravi spas za nas - priča Ronjić.

On otkriva i zagonetku da li odžačari zaista donose sreću ljudima koji ih sretnu.

- Znate, kada nekome usred decembra otpušite dimnjak i on konačno može da ugreje sobu, sigurno je da ste ga učinili veoma srećnim - šali se Ronjić.

PROGNOZA
DAN MINIMUM MAKSIMUM
Četvrtak 16-25 36-40
Petak 17-26  36-40
Subota 17-22 25-35
Nedelja 14-19 22-26

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading