NE DAJTE DA VAS SNEG ODVRATI: Preventivni pregledi pluća, debelog creva i oka u KCS od 8 sati jutros

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2018

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u Beogradu nastavljena je akcija preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako je saopšteno iz KCS, u zgradi Poliklinike svi građani počev od 8.00 do 16.00 sati mogu da, bez zdravstvene knjižice i bez zakazivanja, obave klinički pregled pluća i po potrebi urade rentgen pluća i tumor markere pluća i debelog creva. 

Pored toga, u ambulantama Klinike za očne bolesti KCS-a, u istom periodu organizovani su oftalmološki pregledi.


Direktorka Klinike za pulmologiju KCS Violeta Vučinić ističe da je od izuzetne važni to što će se prvi put u okviru ove akcije Ministarstva zdravlja, tokom koje je do sada preventivni pregled obavilo oko 220.000 građana, raditi i pregledi pluća.
Foto: pixabay.com

- Danas su bolesti pluća u velikoj ekspanziji, naročito maligne, i to je globalni trend, ne samo kod nas. Kada znamo da je u proteklih deset meseci, na Klinici za pulmologiju dijagnostifikovano blizu 1.400 novootkrivenih pacijenata sa malignim tumorom pluća, odnosno više od četvoro novootkrivenih svakoga dana, onda je sasvim jasno koliki je značaj prevencije - ističe doktorka Vučinić.


Klinički centar Srbije i ovim putem poziva građane da danas dođu u KCS ili u neku od oko 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, i obave preventivni pregled, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading