Potvrđeno! Bili smo u pravu u slučaju sa Vrbaškim: Sudija prekršila zakon!

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

15.12.2018

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što je Srpski telegraf pisao o sudiji Ireni Radulović Trifunović pokazalo se kao tačno!

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su osnovane sve pritužbe koje je naš list uputio na račun sudije povodom skandaloznog rešenja kojim je zabranila pisanje o mahinacijama kontroverznog biznismena iz Vrbasa Vladimira Vrbaškog.

 

Trifunovićeva, podsetimo, sporno rešenje protiv našeg lista izradila je 9. novembra i sliku poslala tajkunu Vrbaškom, praktično na odobrenje, mnogo pre nego što je odluku i zvanično donela i čak 17 dana pre nego što je dostavljeno našoj redakciji.

NERADNI DANI, SLAVA...

Srpski telegraf odmah je podneo prigovor i Viši sud sada je utvrdio da je Trifunovićeva bez ikakvog opravdanog razloga odugovlačila sa konačnim donošenjem rešenja iako je po zakonu bila u obavezi da o privremenoj meri odluči u roku od 48 sati.

- Sudija je odluku od 9. novembra izradila 11 dana kasnije. Ne postoje opravdani razlozi za odugovlačenje u izradi odluke budući da je uvidom u evidenciju kadrovske službe utvrđeno da postupajuća sudija u periodu od 8. do 20. novembra nije koristila pravo na godišnji odmor. Zbog toga je pritužba podnosioca ocenjena kao osnovana - navode u Višem sudu.

Viši sud je utvrdio i da je sudija favorizovala jednu od strana u postupku, pa je rešenje tužiocu, odnosno Vladimiru Vrbaškom, zvanično poslato 21. novembra, i to preko pozivara, a Srpskom telegrafu dan kasnije redovnom poštom, tako da je na našu adresu stiglo četiri dana kasnije.

Morala da promeni nezakonitu odluku

Čim se u čitav slučaj oko diskutabilnog rada sudije Irene Radulović Trifunović uključio i Viši savet sudstva, ona je hitno morala da pogazi sopstveno rešenje protiv našeg lista.

Posle skandalozne i nezakonite odluke kojom nam zabranjuje pisanje o kontroverznom biznismenu, sudija Trifunović donela je novo rešenje kojim se odbija predlog Vrbaškog da se našem listu odredi privremena mera kojom se zabranjuje objavljivanje informacija o njemu.

Prvobitnu odluku Trifunovićeve, podsetimo, ukinuo je Viši sud u Beogradu jer se, kako je navedeno, ne može prihvatiti kao pravilna i zakonita. Viši sud tada je naveo da su, između ostalog, bitno povređene odredbe parničnog postupka iz članova 374, stav 2, tačka 12 Zakona o parničnom postupku, na koji se osnovano ukazuje prigovorom, pa je rešenje moralo biti ukinuto.

Trifunovićeva se tim povodom neuspešno pravdala da je 9. novembra samo započela rad na odluci koja nosi taj datum, ali da su posle bili neradni dani, pa suđenja i da je 21. novembra, kada je rešenje poslato, proslavljala krsnu slavu. Uz to, navodno nije znala ništa o izradi dopisa, datumima i načinima dostavljanja. Predsednik suda Aleksandar Stepanović, koji je i potpisao odluku kojom su utvrđeni njeni mnogobrojni propusti, s pravom joj nije poverovao jer se, očigledno, uplela u svoje laži.

Podsetimo, Srpski telegraf je zbog skandaloznog rešenja i ponašanja sudije Trifunović poslao pritužbu i prijavu komisiji Visokog saveta sudstva i Višem sudu i priložio dokaze o sprezi sa ovim biznismenom.

SVA MULJANJA VRBAŠKOG

Vrbaški je do sudije Trifunović došao preko advokata jednog od najvećih srpskih biznismena, koji je i sam imao problema sa zakonom, a protiv koga je postupak u toku. Njegovi advokati Vrbaškog su prvo povezali sa sudijom J. V., koja je nedavno izabrana u Vrhovni kasacioni sud. Ona je iskoristila svoj uticaj i poznanstvo sa Trifunovićevom, a ova je pristala da bahatom biznismenu završi posao i privremenom merom spreči naš list, pod pretnjom drakonskim novčanim kaznama, da nastavi da otkriva gde sve Vrbaški mulja.

Srpski telegraf je od početka novembra gotovo svakodnevno pisao o mutnim milionskim poslovima Vrbaškog i firmama (uglavnom u stečaju) koje je ojadio izvlačeći iz njih pare u sprezi sa stečajnim upravnicima. Objavili smo kako je preko stečajnog upravnika "Hipola" ojadio tu firmu, da je preko "Energina" isisavao pare iz već ojađenog odžačkog giganta, o aferi sa oranicama, kako je nestao iz vlasničke strukture "Graničara" pošto je u stočarskom objektu pronađena marihuana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading