Davimo se u crnoj hronici, pa hajde da probamo da smanjimo te stranice: Majka manekenke koja je digla ruku na sebe poslala snažnu poruku

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

13.12.2018

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka An Mari Alves Ćurčić, majka tragično preminule manekenke Marije koja je sredinom novembra izvršila samoubistvo, zahvalila se preko Fejsbuka svima koji su bili uz njihovu porodicu, ali i uputila svakome od nas snažnu poruku.

RepublikaFoto: youtube.com/Tuborg Open
Marija Ćurčić

- Želela bih da se pre svega još jednom svima zahvalim na ljubavi, na podršci koju nam pružate svih ovih dana... Znam, većina će reći da nema šta da se zahvaljujem i sve to razumem, jer bih i sama isto reagovala. No eto, moram, jer prosto osećam da - moram. Znači mi. Sve to zaista znači. Jer je važno, jer te život, kad mu se prohte, na nezamislivo surov način na to nauči, podseti ili potvrdi ono što si već znao - napisala je ona.

An Mari je istakla da nakon takvih situacija čovek ne može ništa do da se trudi da sutra bude bolji nego što je to bio juče. Prema Sebi. Prema Drugima.

- Samo to može dati smisao ovom užasu, ovom bezdanu koji nam je zauvek promenio živote. No držimo se. Idemo Dan po Dan. I svaki je važan. I kad je loš i kad je kao..."ok"? Nema tu ni velikih ni malih, svaki je Novi Korak. Ka Boljem. To jedino ima smisla. Zbog naše Marije. Slaveći život. Njen Život. Nase Živote. Razumete šta hoću da kažem - pitala se ona.

Zbog svega toga ima jednu molbu za sve nas.

- Uz vašu podršku i pomoć, volela bih da pokrenemo kampanju kojom bi se, nadam se, barem za nijansu podigao nivo svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju. Davimo se u crnoj hronici, pa hajde da probamo da smanjimo te stranice - apeluje ona.

- Hajde da pomognemo, da ukažemo da depresija nije tabu, da kad si loše ima ljudi, ima stručnjaka koji mogu da ti pomognu, da se ne osećaš krivim zbog toga, da te ne bude blam, da znaš da nisi sam, da si svestan da zaista ima ko da ti pomogne.

- Hajde da ukažemo da Srbija nema nacionalni SOS telefon za prevenciju suicida koji bi radio 24/7.Da se o tome malo govori, a i to , po pravilu, isključivo nakon tragedija koje završavaju na naslovnicama tabloida. Danima. Ovom prilikom, želela bih da se javno zahvalim Kolegama koje su u tekstu navodili broj SOS telefona za prevenciju suicida, dostupnom od 17 do 23h. JEDINOG u Srbiji.Reč je o Centru Srce, broj telefona je 0800-300-303 (poziv je besplatan), a možete im se obratiti i na vanja@centarsrce.org - napisalaje ona.

- Pa hajde da pomognemo profesionalcima koji se bave ovom problematikom (vladin, nevladin, ciji god sektor), hajde da poradimo na edukaciji, na prevenciji, hajde da o tome otvoreno razgovaramo u školama, kroz radionice, predavanja....Toliko sam predivne dece upoznala, nema tih reči kojima mogu da opišem tu Lepotu u njima. Predivna ljudska bića, predivna! Pa hajde ih sačuvamo. Pomognemo. Pomognemo Drugima. Pomognemo Sebi - zključila je ona i pozvala sve koji imaju ideju na koji način bi moglo da se pomogneovom cilju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading