NEGIRALI TVRDNJE "RADIJUS VEKTORA": Prva i B92 ne traže novčane nadoknade!

Autor: Tanjug

Vesti

08.08.2017

18:03 >> 18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva TV i B92 odbacili su danas tvrdnje kablovskog operatera Radijus Vektora da oni, uz TV Hepi, potražuju novčanu nadoknadu i da će to uticati na povećanje cena kablovskih usluga.

Televizije Prva i B92 negirali tvrde Radijus Vektora

- Podvlačimo da svaki građanin ima besplatan pristup programu nacionalnih televizija preko antene, ali to nije slučaj kada koristi i usluge kablovskog operatera, koji plaća strane i regionalne kanale, osim nacionalnih televizija na teritoriji Srbije, kako bi dalje distribuirao njihov program svojim korisnicima od kojih za to uzima određenu novčanu nadoknadu - saopštili su danas Prva TV i B92.

Komentar Radijus Vektora da tri nacionalna kanala potražuju novčanu nadoknadu i da će to uticati na povećanje cena kablovskih usluga je besmislen, tvrde u Prvoj i B92 i dodaju da se to može shvatiti i kao pokušaj dovođenja u zabludu građana, a "sve zarad izbegavanja zakonskih obaveza koje nemaju nikakve veze za cenom usluga i sticanja dodatne koristi".

Takođe, iz tih nacionalnih televizija smatraju da to predstavlja "bezobzirnu diskriminaciju domaćih emitera" i "dovođenje u neravnopravan položaj sa stranim kanalima", jer "Radijus Vektor ne može da plaća jedne sadržaje, a da s druge strane preuzima nečiji program besplatno i naplaćuje ga krajnjim korisnicima i u uređenim sistemima to se svakako može podvesti pod krivično delo".

- Cenu usluga određuje isključivo operater. Sigurno je da, ukoliko želi da posluje u interesu korisnika usluga, ne mora da povećava cenu već može da nađe drugi model baš kao što su to učinili drugi operateri sa kojima je naša televizija postigla dogovor i koji zbog toga nisu opteretili svoje korisnike", navode televizije u saopštenju.

Kablovski operator Radijus vektor saopštio je ranije da nije "svojevoljno", "neopravdano" i "nerazumljivo" onemogućio gledanje TV kanala Prva, B92 i Hepi, kako su te kuće navele, već da su one same tražile da se obustavi distribucija, potražujući novčanu nadoknadu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading