Bujke ne da fotelju ni za živu glavu! Evo kada direktor RTS mora u penziju

Autor:

Vesti

13.12.2018

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bujošević (64), direktor RTS, koji u januaru 2019. ispunjava uslove za penziju, na sve načine pokušava da ipak ostane u fotelji još dve godine. On je podneo zahtev da mu se radni odnos produži do isteka mandata 2020. godine.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragan Bujošević

Na čelu javnog servisa Bujošević bi mogao da ostane samo pod uslovom da mu to odobri Upravni odbor RTS, ali članovi tog tela, kako saznaje Srpski telegraf, baš i ne gore od želje da mu izađu u susret. Zbog toga se prvom čoveku nacionalne TV stolica ozbiljno drma.

Sednica UO na kojoj će se raspravljati o Bujoševićevom ostanku u direktorskoj fotelji zakazana je za ponedeljak, 17. decembar.

- Kako se bliži januar, kada puni 65 godina i stiče uslove za penziju, Bujošević je sve nervozniji. Ne želi da ode, ali je i sam svestan da nema podršku u UO i u kući i da svi već slave njegov odlazak jer je on jedan od najneomiljenijih čelnika RTS do sada. Zaposleni od samog početka nisu bili oduševljeni njegovim dolaskom, a vremenom je nezadovoljstvo postajalo sve veće - otkriva naš sagovornik iz javnog servisa.

SKANDAL SA "NEMANJIĆIMA"

Ogorčenje ljudi u RTS posebno je izbilo na videlo krajem prošle godine posle skandala sa serijom "Nemanjići - rađanje kraljevine", koja je potom predstavljena samo kao pilot-epizoda. Međutim, ni kasnije epizode nisu izvadile stvar. Struka i javnost ostrvili su se na RTS, zamerajući im istorijske netačnosti, koje ni amater ne bi napravio, i ogromne pare koje su potrošene, a da se ni u jednom kadru to ne vidi.

RepublikaFoto: youtube.com/MalaMalilini
Insert iz Nemanjića

Sve je kulminiralo otvorenim protestnim pismom direktora fotografije Vaska Vasovića, koji je Bujoševiću stavio na dušu da na RTS ne postoji nijedan tehnički, kreativni ili profesionalni standard. On je tada naveo da se ne zna ko i koliko troši i da će neznanje, bahatost, javašluk i rasipanje preći crvenu liniju i potpuno urušiti ionako okrnjeni ugled najveće medijske kuće i svesti je na nivo amaterske ili lokalne radio-stanice.

Šta su nam rekli članovi UO

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Simona Mitrović Dunjić (pedagog): Ne mogu ništa da kažem, izjave može da daje samo predsednik UO Vuletić
Zorica Šujica (slikarka): Za zahtev pitajte Vuletića, a što se tiče funkcionisanja... Ne, ne, ipak ne bih
Dragan Karadžić (pravnik i dipl. menadžer): Na sastanku sam, zovite kasnije... (nije se više javio niti odgovorio na poruku)
Branko Radun (istoričar): Stvarno to ne bih mogao da komentarišem.

NIKO DA POHVALI

Ni upravni odbor nije baš imao reči hvale za Bujoševićev rad. Svi do jednog, članovi sa kojima smo razgovarali ističu da ne mogu da otkriju kako će glasati kad se bude raspravljalo o Bujoševićevom zahtevu, međutim, svi su upadljivo izbegli i da odgovore na pitanje da li su zadovoljni funkcionisanjem javnog servisa.

- Tačno je da smo dobili zahtev Bujoševića za produžetak radnog odnosa. O njemu će se raspravljati na narednoj sednici. To je uobičajena procedura i ne vidim razloga za zainteresovanost i da se o tome kalkuliše niti mogu da govorim o tome jer bi to bio uticaj na članove - rekao nam je juče Vladimir Vuletić, predsednik upravnog odbora. 

Kako UO odlučuje

9
ČLANOVA IMA UO RTS
5
GLASOVA POTREBNO ZA DONOŠENJE ODLUKA
17.
DECEMBRA RASPRAVLJAĆE UO RTS O ZAHTEVU BUJOŠEVIĆA

Ništa rečitiji nisu bili ni ostali članovi UO do kojih smo uspeli da dođemo.

Dragan Bujošević nam nije odgovorio ovim povodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading