LONČAR OGORČEN ZBOG UHAPŠENE MEDICINSKE SESTRE: Ovo je bruka, razračunaćemo se sa takvima!

Autor: Tanjug

Vesti

11.12.2018

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

Lončar je danas u Boru, inače, prisustvovao predaji opreme, koju je toj zdravstvenoj ustanovi donirala Blic fondacija. 

On je, na pitanja novinara o hapšenju medicinske sestre, jutros u Boru, rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vreme mogu da trguju lekovima, koje je država obezbedila. 

- Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom - rekao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su "interesantni" za narkomane. 

Foto: Ilustracija

Ministar Lončar takođe ističe da su pojedinci poput medicinske radnice iz Bora bruka za profesiju. 

- Ovo je strašna stvar i velika bruka za sve koji pošteno rade u zdravstvu, a takvih je 99 odsto - podvukao je ministar tokom današnje posete borskoj bolnici.

Lončar je dodao da Ministarstvo ne može da se meša u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale.

Direktor bolnice: Istražujemo

Direktor bolnice u Boru Goran Joksimović rekao je da će ta zdravstvena ustanova formirati komisiju za unutrašnji nadzor, koja će doneti svoj zaključak i da će o tome obavestiti ministarstvo.

- Istražni organi rade svoj posao - zaključio je Joksimović.

- Danas izdajem nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnju na sektore u kojima imaju lekove koji su interesantni za narkomane. Da se pojača kontrola ulaza i izlaza tih medikamenata - rekao je ministar.

On je dodao da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lekova.

Kako kaže, na kraju će se i u borskoj bolnici pokazati da kontrola nije bila najbolja.

- Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira - rekao je Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

11.12.2018 16:27

Ministre ne dopustivo je zaposliti dete lekara koje nije završili medicinski fakultet a radila je kao lekar.Ne dopustivo je što se lekari čiji roditelji nisu lekari ne mogu zaposliti u Novom Sadu,što je teže dobiti posao lekara nego dobiti na lutriji.Sve se ovo radi uz vašu saglasnost.Volela bih kad bi ste me činjenicama demantovali,a ja ću vas da govorim istinu,pokazati sve odbijenice kolje dobilo moje dete.Prosto nema šanse da dobije posao lekara u NS.