MINISTARSTVO: Ordenje Karađorđevića, zasad, ne otkupljujemo! Preskupo je, a NE VREDI!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Republika Srbija u ovom trenutku ne treba da otkupi ordenje dinastije Karađorđević, koje će se naći na aukciji 14. decembra u Nemačkoj, jer ponuđena odlikovanja nemaju značajnu istorijsku i kulturnu vrednost, a početka cena im je visoka", smatra Ministarstvo kulture i informisanja, piše "Politika".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako su u ministarstvu rekli za taj list, nastaviće dalje da prate sudbinu četiri ordena koje nemačka aukcijska kuća "Andreas Tis" nudi po početnoj ceni od 30.000 evra.

"Politika" podseća da je oglašena prodaja ordena Karađorđeve zvezde, Belog orla, Jugoslovenske krune i Svetog Save, a prema navodima aukcijske kuće pripadala su kralju Petru Drugom Karađorđeviću (1923-1970).

Deo struke izneo je rezerve prema poreklu tih odlikovanja, dok neki stručnjaci smatraju da se ova odlikovanja mogu vratiti u zemlju bez ikakve naknade, pozivajući se na odredbe Haške konvencije iz 1954. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading