Ovo su ukleta mesta u Srbiji: Spisak će vas šokirati jer ono što je na njemu, nikada vam ne bi palo na pamet!

Autor: Republika

Vesti

08.12.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki narod ima neka određenja verovanja za neka mesta koja bi trebala svakako da se izbegavaju i ne posećuju jer su ukleta i deo te kletve može da pređe na nas i da nam se počnu dešavati loše stvari.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predstavljamo vam četiri najukletija mesta u Srbjii, a među njima je i jedan grad!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. Rasrksnice i mostovi

Smatra se da su raskrsnice i mostovi jako nepogodna mesta, pogotovo raskrsnice koje se spajaju više od tri puta. Kaže se da njih posebno noću treba izbegavati jer su povezani sa mrtvima na isti način kao i groblje. Na mestu raskršća se mogu sresti nečiste sile, vampiri i druga zla bića. Upoznati ste sa time da se prilikom povratka sa sahrane ne treba osvrtati, a tako isto to se ne sme raditi ni kada prelazimo raskrsnicu. Slična priča važi i za mostove, tako nekada davnu su mladići da bi dokazali svoju hrabrosti provodili sami noć na napuštenom mostu.

 

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Vilinsko kolo

Ako volite da pobegnete od civilizacije i šetate se po šumama, obratite pažnju da ne upadnete u vilinsko kolo. Njega ćete prepoznati kao krug na nekom polju,livadi ili šumi koji se najčešće po drugačijoj zelenoj boji razlikuje od ostatka površine ili je primetno vidljivo izbočenje u obliku kruga na zemlji. Prema narodnom predanju, vile se noću skupljaju na određenim mestima u šimi gde izvode magični ples koji hipnotiše slučanje prolaznike. Kada smrtnik jednom uđe u vilino kolo, više mu nema izlaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading