U saradnji sa Savetom Evrope: Nove obuke policijskih službenika koji će sprečavati trgovinu ljudima

Autor: Republika

Vesti

06.12.2018

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa generalnom direktorkom Saveta Evrope za demokratiju Snežanom Samardžić Marković o unapređenju saradnje na polju borbe protiv trgovine ljudima, nasilja u porodici, posebno prema ženama, kao i drugim oblastima koje pokriva Generalni direktorat za demokratiju SE.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović i Samardžić na sastanku

Ministar Stefanović istakao je da je policija u prvih deset meseci ove godine podnela 24 krivične prijave protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima.

Stefanović i Samardžić Marković istakli su da će, u saradnji sa Savetom  Evrope, biti nastavljene obuke policijskih službenika koji rade na suzbijanju krivičnih dela trgovine ljudima, kao i na sprečavanju nasilja u porodici. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar je ukazao da je obuku za preliminarnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima do sada prošlo više od 450 ljudi, iz različitih državnih institucija koje se bave ovom problematikom.  

Sastanku je prisustvovao i novi šef misije Saveta Evrope u Srbiji Tobias Flesenkemper. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading