(VIDEO) Bruka u programu uživo! Prekinuli emisiju o ukradenim bebama, ponašanje gostiju bilo je skandalozno

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

03.12.2018

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rasprava donošenju Zakona o nestalim bebama u Srbiji koja se povela u jutarnjeg programa TV Prve, pretvorila su svađu kakvu možemo gledati samo u rijaliti programima.

Najbolnija tema u Srbiji definitivno jesu slučajevi nestalih beba u Srbiji za koje Udruženja roditelja nestalih beba tvrdi da se dešavaju tokom poslednjih 40 godina u porodilištima, a da je lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi. Međutim, umesto da gledoci čuju više o tome, rasprava je kuliminarala u svađu, obojenu u trenucima i prostačkim rečnikom, a voditelji su na kraju morali da prekinu ovo gostovanje.

Žestoka rasprava

Najžešću raspravu imali su Radiša Pavlović, član Vladine mešovite komisije za nestale bebe i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" sa jedne strane i Ana Pejić, sekretarka Udruženja nestalih beba Vojvodine i Milena Janković, predstavnica Udruženja nestalih beba Beograd, sa druge.

Rasprava u studiju se zahuktala oko državnih komisija, "kupovine" informacija o nestaloj deci od policajaca, pritisaka na vlast...

Radiša Pavlović, član Komisije za slučajeve nestalih beba, zamerio je Katarini Golubović, direktorki Jukoma zato što je rekla da treba da se donese Zakon o istrazi, upitavši je da li je uopšte završila Pravni fakultet, i da li zna da u Srbiji postoji Krivični zakonik koji bi to pitanje pokrio.

- U pet gradova se po nalogu tužilaštava i roditelja vode intenzivne istrage - rekao je Pavlović, ali ga je onda prekinula Janković, optuživši ga je to laž.

- Vi postupate kao šerif. Idete po Srbiji, upadate u bolnice, a nemate nikakva prava ni ovlašćenja da sprovodite istrage. Ovo što Radiša Pavlović radi u Srbiji je šerifovanje. On to želi i da kao hajduk upada u zdravstvene ustanove - rekla je Janković.

Pavlović je onda rekao da je Milena Janković sedela sa trgovcima organa i da je njeno Udruženje uzimalo novac ljudima, kako bi se njena advokatska kancelarija izvukla iz dugova.

- Njena usluga samo da uzme dokumente u bolnici, rodtelje košta 3.000 dinara. Istrage u Srbiji vrše tužioci, i trenutno ima 56 slučajeva… - rekao je Pavlović dok ga Ana Pejić nije preknula pitanjem "A zašto ne 5.056 slučaja?"

- Kojih to 56 istraga, a ne mnogo više. Jesi li ih ti izabrao? Zašto moje dete nije među tim istragama? Zašto ti nas, majke, diskredituješ. Ti se Radiša godinu dana igraš sa nama. Nije urađeno ništa. Ni naša deca neće imati punomoćje nad papirima da nastave istrage. Znam za slučaj kada su policajci tražili novac jednoj porodici kako bi im dali adresu na Kosovu u albanskoj porodici - rekla je Ana.

"Lažete naciju"

A onda su usledile optužbe Pavlovića da Ana Pejić svoju stranicu na Fejsbuku koristi da bi napadala vlast i da nju ova tema uopšte ne zanima.

- Ti sve lažeš. Zašto to radiš? Ti duguješ odgovor gde su deca. Bila si na funkciji predsednika Centra za socijalni rad, a preko Centara za socijalni rad su kradena deca. Lažete naciju i sramota ste jer ne dozvoljavate da informacija izađe - optužio je Pavlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Panta iz Šumadije

03.12.2018 17:41

Radišu u "Zadrugu 2", pod hitno. Ima sve atribute za rijaliti. Nije sve čist, utripovao da je mesija i "Vegeta" (meša se u sve). Pamet i obrazovanje mu nisu smetnja za učestvovanje usvim mogućim i nemogućim temama. Jednom rečju, nova zvezda na nebu prostakluka, tj. rijalitija.