Profesorka iz pakla više neće ispitivati: Geografski fakultet našao rešenje, studenti će konačno moći da odahnu

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

01.12.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta donelo je odluku da studenti koji, ni nakon brojnih pokušaja, nisu mogli da polože ispite kod profesorke dr Mile Pavlović ubuduće polažu isključivo pismeno - izjavio je dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Filipović.

RepublikaFoto: Geografski fakultet
Strah i trepet studenata: Profesorka Mila Pavlović

Ova odluka odnosi se na akademce koji studiraju po starom nastavnom planu i programu, tzv. predbolonjce.

Odluka važi za ovu školsku godinu, do 1. oktobra 2019. jer tada ističe rok ovim studentima da završe fakultet.

Na ovaj način biće prevaziđeni problemi koji su eskalirali kada su neki studenti javno počeli da se žale da je nemoguće položiti ispite iz predmeta koje predaje profesorka Pavlović, zbog čega su, kako su rekli, mnogi bili prinuđeni da napuste studije.

Reč je o predmetima Geografija Srbije, koji se polaže na trećoj godini, i Geografija regije i Zaštita prirode Srbije, sa četvrte godine.

Da podsetimo, studenti Geografskog fakulteta žalili su se da ispite kod profesorke Pavlović polažu godinama, da ih profesorka pita gradivo koje ne postoji u knjigama iz kojih pripremaju ispite, da su udžbenci iz kojih uče stari više od 20 godina...

 

 

- Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta odlučilo je i da literatura iz koje se pripremaju ispiti, kao ispitna pitanja budu istaknuti na sajtu fakulteta - ističe profesor Filipović.

- Dogovoreno je i da studenti, ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima pismenog rada, imaju pravo uvida u rad, a nakon toga konačnu reč daće komisija - dodaje on.

Akademci koji su do sada polagali ispit šest puta imali su pravo da izađu pred komisiju u kojoj nije bila profesorka Pavlović.

Oni će sada moći da biraju - ili da polažu pred komisijom ili pismeno.

Profesor Filipović kaže da su ove odluke donete na sastanku sa rektorkom prof. dr Ivankom Popović, a da je sa odlukama profesorka dr Mila Pavlović upoznata u razgovoru sa rektorkom.

 

Bolonjci se ne žale

Studenti koji redovno studiraju po Bolonjskom sistemu, i kojima nije istekao rok da završe studije, polagaće po uobičajenoj proceduri.

- Kod ovih studenata prolaznost je dobra i ne žale se - kaže profesor Dejan Filipović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading