STRAVIČNA NESREĆA: Milenko je gledao seriju, a onda ga je udario grom i odbacio u drugu sobu!

Autor: blic.rs

Vesti

30.11.2018

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Rosić iz Glušaca kod Bogatića preživeo je udar groma. Snažna eksplozija znatno je oštetila njegovu kuću, ali je on srećom ostao gotovo nepovređen. Kaže da kuću popravlja, ali da će oporavak od traume koju je preživeo trajati daleko duže.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tog crnog petka, kao i svakog drugog, Milenko je legao na krevet i uključio televizor čekajući omiljenu seriju. Odjednom se začula snažna eksplozija, nakon čega je nastupio mrak.

- Samo što sam legao da se malo opustim, ugledao sam blesak. Tog trenutka prozor se otvorio, a na mene se sručio šut sa plafona. Kad sam došao sebi, bio sam praktično u drugoj prostoriji. Verovatno me je ta silina udara groma odbacila, jer su vrata bila otvorena - priča Milenko.

Nekako je uspeo puzeći da se dovuče do telefona, jer kako kaže, noge nije osećao. Pozvao je prvog komšiju koji se ubrzo pojavio na vratima.

- Kad sam došao, prvo sam video da nešto na spratu gori. Popeo sam se gore i video krilo od vrata u plamenu. Odmah sam ga bacio dole da se plamen ne širi i pozvao vatrogasce. Milenka sam zatekao kako leži i odmah sam ga odvezao kod lekara. Sećam se da su nam rekli da ovakve slučajeve nisu imali, jer ljudi koje udari grom ne dolaze kod doktora, već idu odmah na "onaj svet". Malo smo posedeli u ordinaciji dok ga nisu pregledali i dok nije došao sebi, a onda smo se vratili kući - priča komšija Milorad Perišić.

Da je gorelo, sevalo i varničilo, vidi se i na plafonu. Popucali su svi lusteri, a na ploči iznad sobe i sad se vide tri rupe koje je grom napravio. Sa krova je popadao crep. Kuću je dobrim delom renovirao, ali od posledica se još opravlja.

- U trenutku udara i posle njega nisam osećao noge. Nisam mogao da se pomerim. Na jednoj nozi imao sam opekotinu širine dva centimetra. Nisam primetio druge povrede. Na jastuku je bila rupa kao kad se progori cigaretom. Sreća je pa su se otvorili prozori i vrata da ta detonacija izleti, inače ko zna šta je moglo biti - priča Milenko.

Od udara groma pregoreli su mu televizor i kompjuter. Međutim, nije uspeo da ih reklamira, jer nema garancije na udar groma. Sreća, pa on u tom trenutku nije bio u blizini ovih uređaja. Ni danas mu nije jasno kao je uspeo da preživi.

- Sam Bog me spasao. Nemam drugo objašnjenje - zaključuje Milenko.

Dodaje da se nada da će mu opština pomoći da bar delimično nadoknadi štetu, jer je ovo za njega veliki gubitak, ali je srećan što je sačuvao život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading