OVOME SE NISMO NADALI: Srbija pod snegom od srede, a biće još hladnije!

Autor: Tanjug

Vesti

26.11.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku noći utorak na sredu i u sredu, 28. novembra, formiraće se snežni pokrivač na severozapadu oko 5 centimetra, u ostalom delu zemlje od 10 do 15 centimetara, a u planinskim predelima i na istoku i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod (RHMZ).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom. Tokom dana u planinskim predelima kiša će preći u susnežicu i sneg, a tokom noći ka sredi, uz dalji pad temperature i u nižim predelima.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni. Jutarnja temperatura od 4 do 9 stepeni Celzijusovih, najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, severni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od 6 do 8 stepeni.

Uveče i tokom noći, uz pad temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg.

U sredu je u većini Srbije na snazi naradnžasti meteoalarm, odnosno u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji, kada se posebno upozorava na sneg i led.

Foto: hidmet.gov.rs

Narednih dana hladno

U sredu hladno sa snegom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, uz formiranje sneznog pokrivača.

U četvrtak i petak vrlo hladno, uz slab i umeren jutarnji mraz i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad nula stepeni i uglavnom suvo, samo je na jugu i jugoistoku moguće provejavanje slabog snega.

Temperatura će do subote u većini gradova Srbije biti oko minus 5 i 6, a u Kragujevcu se očekuje i za stepen hladnije.

Vetar u skretanju na jugoistočni, u petak u pojačanju. Zatim do kraja perioda toplije, umereno i potpuno oblačno, u pojedinim danima mestimično sa kišom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading