SAOPŠTENJE SRPSKOG TELEGRAFA: Istražite nameštanje presuda za tajkune, ne pišite sramna saopštenja

Autor: Republika

Vesti

26.11.2018

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvo sudija Srbije je danas izdalo sramno saopštenje u kom, umesto da istraži kako je u javnost dospela napisana presuda protiv Srpskog telegrafa u korist tajkuna Vladimira Vrbaškog, a da suđenje uopšte nije ni počelo, iznosi paušalne ocene o navodnim netačnim i omalovažavajućim tekstovima u našem listu.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Poštovani članovi Društva sudija Srbije, bilo bi mnogo korisnije da ste tražili od sudije Irene Radulović Trifunović da se izjasni po sledećim pitanjima, koja dobija svakodnevno od našeg lista:

1. Kako je moguće da ste unapred izradili rešenje o privremenoj meri kojom se Srpskom telegrafu zabranjuje objavljivanje tekstova o biznismenu Vladimiru Vrbaškom i datirali ga na 9. novembar ove godine, a to rešenje nije ekspedovano i dostavljeno našoj redakciji?

2. Zašto niste obavestili Srpski telegraf o zahtevu koji je podneo gospodin Vrbaški niti ste tražili od nas da se na bilo koji način izjasnimo o njemu?

3. Zašto ste unapred izrađeno rešenje slikali i poslali Vladimiru Vrbaškom?

4. Da li poznajete gospodina Vrbaškog i u kakvim ste relacijama sa njim?

5. Da li vam je gospodin Vrbaški, sam ili preko nekog posrednika, obećao ili učinio bilo kakvu protivuslugu? Da li ste od njega ili nekog ko je povezan sa njim primili neki novac?

6. Kakve su vaše relacije sa sudijom Apelacionog suda u Beogradu Jasminom Vasović? Da li je ona sa vama razgovarala o slučaju gospodina Vrbaškog?

Kada bi posao Društva sudija Srbije bio da spreči korupciju, manipulaciju i nameštene presude, ne bi se dogodilo da građanima Srbije sudije poput Irene Radulović Trifunović unapred presuđuju. Sada po istom principu presuđuje i Društvo sudija Srbije jer, da im je do pravde i prava i objektivnog sudskog postupka, ne bi izdavali ovakva saopštenja, koja su pisana istim stilom i po istom scenariju kao i ova pripremljena presuda, nameštena za tajkuna Vladimira Vrbaškog.

 

 

Javnost ima pravo da zna zbog čega je sudija fotografisala pripremljenu presudu i poslala je tajkunu, a da nije održala nijedno ročište.

Niko neće zaustaviti Srpski telegraf u nastavku istraživanja ove teme. Apelujemo na tužilaštvo i Viši sud u Beogradu da iskoristi sve zakonske mehanizme i istraži ovaj slučaj.

Istovremeno, nadamo se da autori skandaloznog saopštenja iz Društva sudija Srbije nemaju korist od ovakvog obmanjivanja javnosti i pokušaja da se skrene pažnja sa kriminalnog ponašanja pojedinih sudija. Nadamo se da su članovi ovog sudskog tela svesni kakve posledice može da ima ometanje moguće istrage o zloupotrebama sudija i nameštanju presuda, kao i pritisak na dnevni list Srpski telegraf da o tome ne izveštava.

Foto: Srpski telegraf
Doneto rešenje nije dostavljeno redakciji Srpskog telegrafa

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading